Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 14:35
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 17 Februarie 2017, ora 14:14

Colaborare mai strânsă între județul Botoșani și raionul Drochia

Marime Font

Un protocol de colaborare între Muzeul Judeţean Botoşani şi raionul Drochia a fost semnat joi în cadrul unei vizite efectuate de o delegație din Republica Moldova la Consiliul Județean Botoșani.

Preşedintele CJ Botoșani, Costică Macaleţi, însoţit de Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judeţean și Vasile Grădinaru, preşedintele raionului Drochia, Petre Ababei, şeful Secţiei de Cultură, Cristina Ţurcanu, specialist al aceleiaşi secţii, alături de invitaţi şi reprezentanţii multor instituţii de cultură din judeţul Botoșani, au participat la un seminar privind proiectele transfrontaliere, la Sala Polivalentă a Muzeului de Istorie.

Ulterior, delegaţia din Republica Moldova a vizitat Muzeul de Istorie şi Etnografie din Botoşani, scrie Monitorul de Botoșani.„Instituţia noastră îşi propune crearea unui cadru propice facilitării relaţiilor de colaborare între autorităţile administraţiei publice locale din cele două state şi vizează dezvoltarea acestora în toate domeniile”, a precizat Costică Macaleţi.

Recent, preşedintele CJ Botoșani a fost în delegaţie în raionul Drochia, unde a semnat un protocol care vizează dezvoltarea colaborării în domeniul culturii şi artei. Macaleți a declarat că încearcă să lanseze sau să relanseze şi proiecte cu finanţare europeană, cum ar fi cel de reabilitare a clădirii Muzeului Judeţean.

infoprut.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md