Astăzi 21 Ianuarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:28
Abonamente

Actualitate 12 Septembrie 2017, ora 15:54

TransnistriaColaps economic în Transnistria? Cresc prețurile la produsele alimentare

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

În august, în Transnistria a fost înregistrată o deflaţie de 0,2%, după inflaţia din iulie de 0,34%, informează noi.md

Potrivit site-ului Băncii Centrale din regiune, acest lucru este determinat de reducerea de sezon a preţurilor la produsele alimentare (-1,6%). Legumele s-au ieftinit cu 24%, iar fructele s-au ieftinit cu 11,4%. În acelaşi timp, uleiul s-a scumpit cu 4,5%, carnea şi produsele din carne – cu 3,2%, dulciurile – cu 2,9%, caşcavalul – cu 2,8%, ouăle – cu 2,7%, băuturile alcoolice – cu 2,1%.

Cel mai mare impact asupra tendinţei inflaţioniste a fost generat pe segmentul produselor alimentare (+0,3%). Creşterea cotaţiilor mondiale la petrol a întrerupt perioada de două luni de stabilitate a preţurilor la carburanţi, care s-au scumpit cu 4,5%. Produsele farmaceutice s-au scumpit în medie cu 1,1%. Totodată, au crescut preţurile la televizoare (+4,9%), detergenţi (+3,9%), articole de tutun (+3,3%) şi produse chimice (+2,4%).Preţurile la servicii au rămas neschimbate.

Indicele preţurilor de consum în primele opt luni ale anului a fost de 106,5%, ceea ce, în opinia Băncii Centrale Transnistrene, "se află în limita diapazonului prognozat".

Sursa: Noi.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md