Astăzi 21 Octombrie 2017, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 08:13
Abonamente

Actualitate 22 Septembrie 2017, ora 08:05

Condamnat la închisoare cu executare, pentru că și-a închiriat garsoniera fără să declare

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ştefan Laurenţiu Norocea, de 43 de ani, din Brăila, nu a prea avut noroc. Acesta a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că și-a închiriat garsoniera fără să declare la ANAF. A fost ”turnat” chiar de către unul dintre chiriași.  

Potrivit presei locale, prejudiciul pe care brăileanul l-ar fi adus statului român este de 72 de lei. Și, cu toate că omul a achitat acest prejudiciu, nu a scăpat de condamnare, pentru că Norocea mai avea o condamnare de 1 an de închisoare cu suspendare pentru că s-a sustras recoltării probelor biologice.

Așa că, ținând cont și de condamnarea mai veche, din 2015, magistraţii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe Ştefan Laurenţiu Norocea la o pedeapsă rezultantă de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de “evaziune fiscală în modalitatea ascunderii sursei impozabile sau taxabile”. Norocea a încheiat un acord de recunoaştere a învinuirii, fiind condamnat, efectiv, la 8 luni de închisoare pentru evaziune fiscală.Tribunalul Brăila a dispus, potrivit legii, revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, rezultând astfel, pedeapsa de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare. ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila a renunţat la pretenţiile civile pentru că inculpatul a achitat prejudiciul de 72 de lei înainte de începerea procesului. Norocea a fost obligat însă la plata unor cheltuieli de judecată de 200 lei. Cum era de aşteptat, brăileanul a declarat apel împotriva sentinţei Tribunalului Brăila, iar procesul “megaevaziunii” de 72 de lei se va relua la Curtea de Apel Galaţi.

O chiriașă l-a ”turnat” autorităților

În vara anului trecut, Norocea a fost contactat de o femeie pentru a-i închiria garsoniera. Bărbatul i-a pretins acesteia să achite în avans chiria pe o lună (550 de lei) și o garanție de 550 de lei. Cei doi au bătut palma, dar nu au încheiat niciun contract în acest sens. După numai o lună, femeia a plecat din garsonieră, deoarece s-a împăcat cu iubitul, și i-a cerut lui Norocea să-i returneze garanția. Cum bărbatul a refuzat, chiriașa a sunat imediat la 112 și l-a reclamat.

La data de 30 ianuarie 2017, Ştefan Laurenţiu Norocea a achitat cei 72 lei datoraţi Fiscului, însă tot nu a scăpat de dosar penal. Şi nu a scăpat nici de condamnare. Cazul se află acum în atenţia magistraţilor Curţii de Apel Galaţi, deoarece inculpatul a făcut contestație la decizia inițială.

libertatea.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 15:46

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

La 19 octombrie a fost redeschis sectorului de poliție nr. 3, din sectorul Buiucani al mun. Chișinău, care a fost complet renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 14:17

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Scutul antirachetă care este construit de Washington în străinătate constituie o problemă esențială pentru Rusia și China, a afirmat vineri, la Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 10:57

Vladimir Putin: Rusia e pregătită să dezvolte noi sisteme nucleare

Vladimir Putin: Rusia e pregătită să dezvolte noi sisteme nucleare Din editia print

Federația Rusă susține că va reacționa promt și „simetric”, în cazul în Statele Unite renunță la Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, citat de protv.ro.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md