Internațional

Conflict diplomatic FĂRĂ PRECEDENT între SUA şi Ungaria: maghiari cu funcţii guvernamentale, pe LISTA NEAGRĂ a americanilor

Din declaraţia însărcinatului cu afaceri nu reiese dacă interdicţia priveşte doar deplasările private sau şi pe cele oficiale ale membrilor guvernului. 

Scandalul diplomatic a debutat vineri, când într-o discuţie însărcinatul cu afaceri al SUA a admis, fără să precizeze numele persoanelor, că SUA au introdus interdicţii de călătorie pentru un număr de până la 10 persoane funcţionari guvernamentali, oameni de afaceri apropiaţi guvernului FIDESZ, dar şi membri ai guvernului, pentru atingerea adusă intereselor americane, corupţie sau afaceri legate de acest fenomen.

Între timp apar nume de pe lista în cauza. Astfel, portalul index.hu arată că directorul, directorul adjunct şi funcţionari ai Agenţiei Naţionale de Taxe şi Impozite, un consilier al premierului Ungariei, dar şi directori de fundaţie apropiaţi FIDESZ sunt pe lista neagră.

Szijjártó Péter, ministrul relaţiilor economice şi afacerilor externe, a declarat într-o conferinţă de presă că însărcinatul cu afaceri al SUA a vorbit despre până la 10 persoane vizate de interdicţia de călătorie, dar nu a precizat dacă este vorba şi de un membru al guvernului.

Luni, 20 octombrie se va întruni de urgenţă Comisia de Securitate Naţională a Parlamentului Ungariei pentru a dezbate acest grav incident diplomatic.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *