Astăzi 17 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 17:29
Abonamente

Actualitate 22 Septembrie 2017, ora 15:29

Consiliul Europei cere Moscovei să-i permită lui Navalnîi participarea la alegerile prezidențiale din Rusia

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Comitetul Miniștrilor Consiliului Europei (Comitetul) a avut joi, 21 septembrie, o reuniune pe tema neexecutării de catre Rusia a deciziilor Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), în „cazul Kirovles” și a recunoscut că autoritățile din Federația Rusă continuă să încalce drepturile liderului opoziției Alexei Navalnîi.

În special, Comitetul a constatat că autoritățile ruse au încalcat flagrant dreptul la o justitie echitabila a lui Navlnîi, deoarece cazul sau a fost trimis spre rejudecare la aceeași instanță care a emis anterior sentința ce a fost anulată.
Comitetul Miniștrilor Consiliului Europei are un rol-cheie în sistemul organismelor Consiliului Europei, fiind autorizat să vorbească și să ia decizii în numele organizației. În plus, o alta funcție importantă a sa este monitorizarea punerii în aplicare a deciziilor CEDO.

În opinia Comitetului, Rusia nu a respectat decizia CEDO din februarie 2016, care a declarat că verdictul în „cazul Kirovles” împotriva lui Alexei Navalnîi și Petr Ofițerov a încălcat dreptul reclamantului la un proces echitabil. CEDO a admis apoi ca decizia instanței ruse, conform căreia Navalnîi a fost condamnat în 2013 la cinci ani de închisoare cu suspendare este nedreaptă și a hotărât că autoritățile ruse ar trebui să anuleze condamnarea.Cu toate acestea, în Rusia, după reexaminarea dosarului de catre aceeași instanță, despre care s-a spus ca nu fost capabila sa asigure un proces echitabil, Navalnîi și Ofițerov au fost gasiti din nou vinovati și i-au condamnat la cinci ani de inchisoare cu suspendare și o amendă de 500.000 ruble.

De asmenea, Serviciul de presă al Comitetului a facut apel la Moscova să ia măsuri pentru a permite lui Navalnîi sa candideze la alegerile prezidențiale din 2018, pentru că, în conformitate cu legislația din Rusia, dosarul penal în „cazul Kirovles“ reprezinta acum un obstacol în calea înregistrării candidaturii sale pentru alegerile prezidentiale.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (IV). Românii/ moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Scriam săptămâna trecută că voi reveni pentru o relatare asupra experiențelor trăite în acest an cu Expedițiile Memoriei în Siberia, acolo unde am mers pentru un studiu asupra istoriei comunităților de români/moldoveni din regiunea Irkutsk și ținutul Krasnoiarsk.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Muzica, sportul şi schimbul de informaţii - politici de coeziune socială pe ambele maluri ale Prutului

În România, despre „frații de peste Prut” am auzit vorbindu-se încă din clasa primară, iar mesajul „Basarabia e România” răzbate acum scris pe zidurile din orașe, drumuri naționale, în apropierea monumentelor istorice sau turistice, în timp ce...

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md