Astăzi 14 Decembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 09:40
Abonamente

Actualitate 5 Decembrie 2017, ora 14:57

Consolidarea cooperării între autoritățile vamale din Republica Moldova și Turcia, discutată la Ankara

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Preluarea celor mai bune practici în domeniul administrării vamale și consolidarea cooperării internaționale în domeniul antifraudă au constituit scopul vizitelor de lucru întreprinse de către reprezentanții Serviciului Vamal în Turcia în perioada 30 noiembrie -1 decembrie anul curent. Delegația condusă de către Directorul adjunct al Serviciului Vamal, Grigore Ionițov, a avut întrevederi cu factori de decizie din cadrul Ministerului Vămii și Comerțului a Turciei, în cadrul cărora au fost prezentate evoluțiile înregistrate în domeniul combaterii fraudelor vamale, precum și au fost stabilite noi direcții de colaborare.

Vizita de lucru a debutat cu o întrevedere a delegației Serviciului Vamal cu reprezentanții Ministerului Vămii și Comerțului al Turciei sub conducerea Sectretarului de Stat, Sezai Uçarmak, unde au fost discutate mai multe subiecte de interes comun ce vizează cooperarea instituită între autoritățile vamale ale ambelor state, preponderent în ceea ce ține de consolidarea capacităților antifraudă, prin asigurarea unui schimb operativ de informații pe ambele canale disponibile (Acordul cu privire la cooperare și asistență reciprocă în domeniul vamal și Convenția Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii), dezvoltarea domeniului de analiză a riscurilor, precum și stabilirea unui mecanism eficient de verificare a certificatelor de origine. La acest capitol, părțile au opinat în unanimitate despre necesitatea intensificării colaborării prin identificarea unor noi modalități de interacțiune, schimb de experiență în diverse domenii, dar și stabilte puncte de contact în vederea eficientizării schimbului de informații.

Agenda întrevederii a mai inclus și vizita Centrului de Monitorizare și Control a Ministerului Vămii și Comerțului al Turciei. Centrul de Monitorizare și Control activează 7/24 și include atât un Call Centru, cât și mai multe sisteme informaționale printre care: monitorizarea video centralizată a posturilor vamale, sistemul de monitorizare a camioanelor aflate în tranzit, sistemul de monitorizare a navelor și sistemul centralizat de analiză a imaginilor primite de la scanerele X-Ray.De asemenea, delegația Serviciului Vamal a vizitat Centrul chinologic al Ministerului Vămii și Comerțului al Turciei care a fost dat în exploatare în anul 2014, fiind acreditat și de către Organizația Mondială a Vămilor. Reprezentanții Serviciului Vamal au avut ocazia să se familiarizeze cu infrastructura centrului, cu metodele de instruire a echipelor canine, dar și să viziteze clinica veterinară care este dotată cu echipamente de ultimă generație. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 14 Decembrie 2017, ora: 04:13

MAŞINILE MÂNATE...

MAŞINILE MÂNATE... Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul