Actualitate

Constantin Codreanu: „Basarabia e România! Reunirea depinde de noi!”

În cadrul evenimentului au fost făcute declarații legate de propunerea de modificare și completare a Legii cetățeniei române nr. 21/1991 înaintată spre dezbatere, Centenarul Unirii Basarabiei cu România, acțiunile comune, acordurile economice și culturale dintre Republica Moldova și România, cât și asigurări continue din partea parlamentarilor români referitoare la sprijin total din partea statului românesc.

„Stimați președinți și vicepreședinți de raion: „Bine ați venit acasă!”. Atunci când vorbim despre proiectele legate de Republica Moldova, nu trebuie să existe carnete de partid. Basarabia a fost și rămâne o prioritate națională, un element de consens politic la București. Mă bucur să constat că, în ultimul an, numărul acordurilor de înfrățire, baza apropierii consecvente dintre cele două maluri de Prut, s-a dublat, crescând de la 109 la 260, fapt ce trebuie să își continue ascendența. Proiectele comunitare comune vizează în primul rând bunăstarea cetățenilor. În Parlamentul României, am avut deja o serie de acțiuni care întăresc legăturile dintre cele două state românești.

Menționez aici declararea zilei de 27 martie ca zi națională de sărbătorire a Unirii Basarabiei cu România. Un alt aspect ce trebuie amintit este victoria pe care am reușit să o obțin, alături de colegii mei din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, de a convinge Guvernul să aducă modificări și completări actualei legi a cetățeniei române. Îmi face plăcere să anunț că urmează să organizez foarte curând, la Chișinău și la București, un atelier legislativ care să implice o dezbatere tehnică punctuală asupra textului legii cetățeniei, dar și al altor legi de interes pentru românii din Basarabia și din alte comunități istorice”, a declarat Codreanu, adresându-le, totodată, reprezentanților administrației locale din Republica Moldova, îndemnul de a direcționa orice problemă sau propunere vizând proiectele dintre cele două state românești la Biroul parlamentar de la Chișinău.

Subiectele abordate au vizat acțiunile trecute și viitoare de întărire a relației bilaterale dintre România și Republica Moldova, în beneficiul românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *