Sănătate

Constipaţia, tratată cu metode naturale. Prima este cea mai eficientă

Mâncarea nesănătoasă, alcoolul, fumatul, mâncatul excesiv şi băuturile carbogazoase conduc în timp la constipaţie, iar dacă nu iei măsuri, poate deveni o problema extrem de gravă.

Constipaţia, tratată cu metode naturale. Prima este cea mai eficientă

Recent, un studiu făcut la nivel global a ajuns la concluzia că 14% dintre locuitorii zonelor urbane din India suferă de constipaţie cronică. Principalele simptome pe care le-au trăit până acum, în fără faptului că nu reuşeau să iasă la toaletă, erau lipsa interesului de a munci, schimbări de dispoziţie, îngrijorare sau ruşine.
De asemenea, mulţi au experimentat umflături abdominale, greaţă, pierderea în greutate, iar în unele cazuri, chiar şi vărsături.

Constipaţia poate fi una ocazională, una cronică, una din cauza vârstei sau atunci când pleci în călătorie.

Iată care sunt principalele cauze ale apariţiei constipaţiei:

– schimbarea dietei
– lipsa fluidelor
– lipsa exerciţiilor fizice
– medicamentele
– stresul.

Ar trebui să te relaxezi mai mult şi să consumi zilnic un amestec din apă caldă cu suc de lămâie şi miere. Acest amestec te ajută să îţi stimulezi sistemul digestiv, dar şi să scapi de toxine.

Specialiştii susţin faptul că mierea funcţionează că un laxativ uşor. În locul mierii, poţi pune puţină sare, datorită conţinutului de magneziu pe care îl conţine. Acest lucru încurajează contracţia muşchilor intestinului gros.

Adaugă ulei de măsline în alimentaţia ta. Are un gust grozav şi este mult mai sănătos decât uleiul de floarea soarelui. De asemenea, ai putea încerca şi ulei de cocoş.

Consumă o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol, iar în câteva ore, acesta te va ajută un scaun normal.
Consumă mai multe fibre – o femeie are nevoie de aproximativ 25 de gram,e de fibre pe zi, în timp ce un bărbat are nevoie de 30-35 de grame. Mănâncă ovăz, linte, seminţe de chia, prune, stafide. De asemenea, mănâncă regulat broccoli şi spanac, dar şi smochine.

Dacă nici aşa simţi că nu funcţionează corect sistemul tău digestiv, ia o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu un sfert de pahar de apă călduţă. Acest lucru funcţionează şi pentru a scapă de aciditate şi de durerea de stomac.

Evita din alimentaţia ta lucruri precum brânză, pâinea, cartofii şi carnea de porc. În schimb, bea lapte călduţ, ceai de lemn dulce şi suc de ghimbir.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *