Politică

Consultări la Tallinn pe marginea integrării europene a Republicii Moldova

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Daniela Morari, iar cea estonă de subsecretarul interimar pentru afaceri politice al Ministerului afacerilor externe, Paul Teesalu.
În cadrul evenimentului, Daniela Morari a informat despre progresele obținute de țara noastră în implementarea Acordului de Asociere, prioritățile pe termen mediu pentru avansarea agendei de integrare europeană a ţării noastre, precum și oportunitatea identificării unor noi modalități de aprofundare a relațiilor cu Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Totodată, pe dimensiunea dialogului politic, oficialii au examinat stadiul actual al relaţiilor bilaterale, apreciind nivelul avansat al cooperării între cele două state în diverse domenii. Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit ultimele evoluții în materie de securitate din regiune, relațiile cu vecinii și oportunităţile colaborării în cadrul Politicii de Apărare și Securitate Comună a UE.

În contextul preluării de către Estonia a Președinției la Consiliul UE, în a doua jumătate a anului 2017, părțile au făcut și un schimb de opinii privind pregătirile pentru viitorul Summit al Parteneriatului Estic.

Agenda vizitei a inclus o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru afaceri cu UE a Parlamentului Republicii Estonia, Kalle Palling, precum și un șir de vizite de informare la Centrul pentru Parteneriatul Estic din Estonia, la Academia Guvernare Electronică şi la e-Estonia Showroom, unde au fost examinate posibilităţi de lansare a unor proiecte moldo-estone de asistenţă tehnică pentru anul 2017.

Sursă: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *