Culinar.md

Consumaţi măsline pentru sănătatea voastră

 Grecii antici foloseau coroane împletite din ramuri tinere de măslin pentru a decora câstigatorii primelor Olimpiade.
Măslinii au fost folosiţi în medicină timp de multe secole, atât frunzele lor cât şi uleiul.

Frunzele de măslin
Încă din vremurile străvechi, frunzele de măslin au fost folosite de către Greci în curăţarea rănilor. De asemenea, ele acţionează ca un uşor diuretic iar cercetările au arătat că frunzele de măslin au capacitatea de a ajuta atât la scăderea nivelului de zahăr din sânge, cât şi la scăderea tensiunii.
Frunzele au, de asemenea, şi proprietăţi antimicrobiene şi sunt foarte eficiente împotrivă unor anumite tipuri de viruşi, bacterii sau ciuperci.

Uleiul de măsline
Uleiul de măsline din fructul presat la rece are acţiune protectivă asupra tractului digestiv. Iar când este aplicat extern, alină pielea uscată.
Când este folosit la gătit sau ca supliment la mâncare, ajută la păstrarea sănătăţii inimii şi arterelor. Iar consumul regulat, previne construirea de colesterol în artere.
Acest ulei este folosit încă din timpurile biblice pentru îngrijirea pielii – făcând-o suplă şi netedă – şi pentru a grăbi vindecarea pielii crăpate sau iritate.
Uleiul de măsline este o alternativă excelentă la unturi şi margarine. Un mod delicios de a-l folosi este amestecarea lui cu condimentele tale favorite şi punerea acestei compoziţii la macerat pentru câteva zile. Apoi uleiul poate fi folosit la salate şi sosuri.
Păstrarea sa se poate face într-un loc întunecos şi rece, timp de până la 6 luni de la deschiderea ambalajului, sau timp de aproape 1 an dacă este ţinut în frigider.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *