Social

Controale la Piaţa Centrală din capitală

Razii înainte de sărbători.  Luaţi prin surprindere, mulţi comercianţi au inventat scuze dintre cele mai hazlii ca să-şi motiveze lipsa certificatelor de conformitate, transmite Mesager.

Inspectorii de la ANSA și administrația Pieței Centrale îi îndeamnă pe cumpărători să solicite certificatul ce ar confirma calitatea produsului, mai ales acum, în ajunul sărbătorilor de iarnă. Ei spun că aceasta este perioada când oamenii neglijează calitatea produselor. „Scopul acestui control este de a diminua riscurile privind intoxicația alimentară, în special, în această perioadă, când populația cumpără cât mai multe produse, fie tradiționale sau cele deja procesate pentru masa de sărbătoare”, spune directorul ANSA, Ion Sula.

Nu toți comercianții, însă, au putut prezenta certificatul de expertiză a calității produselor. Iar cumpărătorii spun că uneori, din lipsa banilor, optează pentru produse mai ieftine, calitatea cărora lasă de dorit.

ANSA a intensificat controalele în perioada 15 decembrie – 15 ianuarie în toate punctele de comercializare a alimentelor din țară.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *