Actualitate

„Copiii rebeli” ai UE s-au decis: Polonia şi Ungaria vor să facă o Bancă Centrală de Dezvoltare, care să investească în infrastructura din regiune

Morawiecki s-a întâlnit cu omologul său ungar Viktor Orban în Budapesta pentru a discuta un nou program de cooperare economică şi politică, inclusiv problemele legate de cotele obligatorii de primire de imigranţi, impuse de Uniunea Europeană, cărora cei doi le stau împotrivă. Printre celelalte teme de discuţie se numără şi problematica Brexitului şi bugetul UE.

”Am vorbit despre crearea unei bănci de dezvoltare la Vişegrad. Ne putem permite o bancă care să susţină dezvoltarea infrastructurii în regiune”, a spus Morawiecki după ce s-a întors de la Budapesta. ”Confirm cu tărie că suntem interesaţi. Dacă şi Cehia şi Slovacia va răspunde pozitiv, am putea porni foarte uşor această bancă”.

Morawiecki a spus de asemenea că scepticismul cabinetului său de a adopta euro în viitorul apropiat nu s-a schimbat, în ciuda apelurilor a numeroşi economişti care încercau să convingă Polonia să adopte moneda europeană şi să ţină Polonia aproape de centrul UE.

Morawiecki şi Orban par să fi dezvolat o relaţie personală foarte bună, întărind relaţiile diplomatice dintre cele două ţări şi abordarea faţă de Uniunea Europeană.

Sursa: Zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *