Externe

Coreea de Nord pune o întrebare cutremurătoare, după PRESIUNILE făcute de SUA: „Când va izbucni RĂZBOIUL”

Exerciţiile militare de amploare efectuate de SUA şi Coreea de Sud şi ameninţările americane cu un război preventiv împotriva Phenianului au făcut ca izbucnirea unui război în Peninsula Coreeană să devină ‘un fapt stabilit’, a declarat miercuri seara un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, relatează Reuters.

‘Întrebarea rămasă acum este: când va izbucni războiul?’, a întrebat purtătorul de cuvânt, într-o declaraţie difuzată de agenţia de presă nord-coreeană ACTC.

‘Nu dorim un război, dar nu ne vom ascunde de el şi în cazul în care SUA vor calcula greşit răbdarea noastră şi vor aprinde fitilul pentru un război nuclear, vom face cu siguranţă SUA să plătească scump consecinţele folosind forţa noastră nucleară puternică pe care am consolidat-o în mod constant’, a spus de asemenea purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Coreea de Nord a testat săptămâna trecută ceea ce a numit cea mai performantă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care ar putea atinge teritoriul SUA, anunță Agerpres.

Preşedintele SUA Donald Trump a avertizat că va distruge regimul nord-coreean, dacă acesta ameninţă SUA cu arme nucleare. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *