Ultima oră

Cristian Ghinea: Scandalurile de corupţie pun sub presiune relaţia UE-Moldova

„Oficialii Europei au fost şocaţi când au aflat despre concesionarea aeroportului Chişinău. Anterior, s-au făcut propuneri în privinţa aeroportului din partea unor investitori din UE, iar guvernanţii s-au arătat foarte protecţionişti, invocând că este un obiect de importanţă strategică. Ca mai apoi să se anunţe că a fost dat unei companii ruse. Iar în realitate să aflăm că a ajuns la Ilan Shor”, a spus Ghinea.

Referindu-se la Ilan Shor, Cristian Ghinea a opinat că acesta s-ar afla în complicitate cu înalţi demnitari din conducerea de la Chişinău. „Nu se ştie cât are Shor din afacerea cu băncile. Dar nu se poate ca să umble omul prin Chişinău şi să-i pice din cer cadouri cu aeroporturi şi altele. Ceia ce a spus procurorul anticorupţie despre raportul Kroll, că nu constituie o probă, nu este o reacţie de forţă şi de voinţă”, a spus directorul CPRE din Moldova.

Cristian Ghinea crede că guvernanţii vor plăti pentru aceste scandaluri. „Vorbim de cinci ani de criză continuă şi instabilitate politică. Actualii guvernanţi sunt de cinci ani la putere şi vor plăti. Până la ei şi Voronin cu Dodon au jefuit ţara, dar deja nu vor mai răspunde. Ceia ce s-a întâmplat duminică la Chişinău vorbeşte de la sine. Oamenii au ieşit să protesteze cu drapelele UE contra unii guvernări care se declară pro-europeană”, a declarant Ghinea.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *