Internațional

„Culorile Moldovei” la Parlamentul European

Este o premieră absolută, când un artist plastic, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, reprezintă astfel republica noastră la Bruxelles, anterior picturile Nicoletei Stati fiind admirate în sălile de expoziţii din Franţa, Italia, România, Rusia, Ungaria.

Ca mesager al tradiţiilor viticole ale moldovenilor, la evenimentul expoziţional a participat şi Compania „Chateau Vartely”, care a prezentat la Bruxelles vinuri din spectrul de produse Premium. Vizitatorii au putut lua cunoştinţă de tradiţiile bogate de cultivare a speciilor europene clasice de viţă-de-vie şi de producere a vinului de elită în R. Moldova.

La inaugurarea expoziţiei au participat Gianni Pittella, vicepreşedintele PE, David-Maria Sassoli, Rosario Crocetta, Silvia-Adriana Ţicău, deputaţi în PE, Mihai Gribincea, ambasadorul RM din Bruxelles, Daniela Cujbă, ambasadoarea RM la UE.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa europarlamentarului Mario Pirillo şi a Alinei Bărbulescu, consilier special al vicepreşedintelui Comisiei Economice şi Sociale a PE.

Cei prezenţi au rămas plăcut surprinşi de talentul tinerei artiste plastice Nicoleta Stati şi au fost încântaţi de vinurile „Chateau Vartely”.

Ambasadorul Mihai Gribincea a precizat că, prin intermediul unor astfel de evenimente, Europa descoperă cultura, tradiţiile şi obiceiurile autentice din RM.

Gianni Pittella, vicepreşedintele PE, s-a declarat plăcut impresionat de cromatica deosebită, de stilul şi elementele îmbinate în lucrările expuse şi… de calitatea vinului degustat.

Nicoleta Stati i-a mulţumit ambasadorului Mihai Gribincea pentru propunerea de a organiza expoziţii de pictură la sediul NATO şi la Ambasada RM din Bruxelles cu ocazia aniversării celor 20 de ani de la proclamarea independenţei Moldovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *