Astăzi 16 Septembrie 2014, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:23
Abonamente

Interviu 26 Mai 2012, ora 08:24

(INTERVIU) Cum e să fii soţul interpretei Olga Ciolacu

Marime Font

 

 

 

 

 

Chişinău
21°
Hânceşti
22°
Tiraspol
22°
Chişinău 70 Hânceşti 72 Tiraspol 72

 

Despre Valentin Bătrânac, soţul reputatei Olga Ciolacu, aş putea scrie cel puţin două pagini de ziar, aşa că mi-a fost cam greu să mă încadrez în spaţiul rezervat. 

A făcut Facultatea de Jurnalism, a fost producător şi realizator TV mai mulţi ani. A organizat cu succes numeroase spectacole şi concerte în Europa, Rusia, dar şi peste ocean. Notabil este faptul că, după scoaterea sârmei ghimpate de la Prut, Valentin Bătrânac a fost primul care în 1990 a adus la urechea publicului român sonoritatea vocilor basarabene, organizând astfel cel dintâi spectacol la Sala Palatului din Bucureşti. De atunci itinerarul său a fost pecetluit, reuşind în acest răstimp să adune pe scenele din Moldova prezenţe notabile din lumea muzicii şi teatrului românesc. Valentin Bătrânac şi Olga Ciolacu sunt părinţii artistici ai primului teatru de varietăţi din Moldova. Se autodefineşte ca fiind un combatant sortit să stea în avangarda artei şi a soţiei sale. De aceea s-a dedicat plenar activităţilor de impresariat, lucru pe care îl face cu multă dragoste şi demnitate. Vorbeşte cu mare pasiune despre meseria sa, dar cu şi mai mare patos despre cea care de 38 de ani îi este consoartă, adorata Lica...

 
- Domnule Bătrânac, cum e să fii soţul vestitei interprete Olga Ciolacu?
- Ştii care este cel mai mare paradox în această lume? Să ne naştem liberi, ca apoi să trăim în lanţul destinului sortit de Dumnezeu. Eu am fost condamnat să fiu soţul a două femei cu totul diferite - soţia Olga Ciolacu şi vedeta Olga Ciolacu. Prima este gospodină, frumoasă, soţie şi mamă, cea de-a doua este promptă, inteligentă şi categorică. Acolo nu mai sunt soţul ei, ci doar impresarul Valentin Bătrânac. Recunosc că e dificil să fiu soţul celor două, uneori îmi reuşeşte, alteori mai puţin.


- Vă ascundeţi vârsta?
- Niciodată. Am lucrat întotdeauna cu oameni tineri, ceea ce m-a făcut să mă simt ca ei. Atâta timp cât reuşesc - mă mişc, îmi menţin vigurozitatea.

- Vă temeţi de bătrâneţe?
- Nici de ea nu mă tem. Doar atunci când mă uit în oglindă îmi dau seama că am peste şaizeci de ani, însă nu mă întristez. Merg înainte.

- Vă sperie moartea?
- Nu m-am gândit la asta, deşi acest tragic moment poate surveni oricând, Doamne fereşte. Poate mi-ar părea rău că n-am reuşit mai mult. Noţiunea în sine nu-mi provoacă groază, este inevitabilă. Trec uşor peste gândul că voi dispărea cândva. Deocamdată mă simt dator vieţii...

- Vă place să munciţi?
- Părinţii mei au fost ţărani şi de mic copil am fost educat prin muncă. Ştiu a prăşi, a mulge vaca, a curăţa pomi, a construi o casă, a săpa o fântână, a prelucra lemnul şi implicit activităţile ce ţin de impresariat. Îmi place munca şi nu mă tem de ea. Programul este să fiu mereu omniprezent.

- Ce admiraţi cel mai mult la soţia dvs.?
- Inteligenţa, corectitudinea, modul în care şi-a educat publicul şi faptul că a ştiut să-şi aleagă cu mare migală repertoriul.

- Dar la fiica dvs., Alexandrina?
- Romantismul pe care l-a moştenit de la mine, principialitatea şi tăria de caracter ale Olgăi, la fel şi modul în care încearcă să lupte singură.

- Ce vă place mai puţin la fiica dvs.?
- Faptul că are mai puţin timp pentru noi. După ce puii zboară din cuib, nu mai putem face nimic. Ei trebuie să şi-l construiască pe-al lor. Asta e legea vieţii.

- Cine sunt naşii dvs. de cununie?
- Avem două perechi de naşi - unchiul meu de la Donduşeni, care, din nefericire, nu mai este şi soţia sa. Iar din partea Olgăi - sora ei mai mare, care la fel a plecat la cele sfinte, şi soţul ei. Deci, familiile Costică şi Ana Iapăscurtă şi Vasile şi Veronica Avram.

- Câţi fini aveţi?
- Patru perechi.

- Cât de des mergeţi la biserică?
- La noi este o tradiţie de a vizita bisericile şi mănăstirile. Biserica este locul unde ne tratăm de stres, acolo ne regăsim liniştea şi echilibrul spiritual şi emoţional. Deci, foarte des.

- Ce credeţi despre homosexuali?
- E treaba lor ce fac. Mă miră însă faptul că ţara noastră este impusă să adopte o lege atât de controversată. De fapt, nu-i accept sub nicio formă.

- Unde vă place să vă odihniţi?
- La ţară, la Lozova. Acolo avem 30 de ari de pădure şi mergem adesea să petrecem, să stăm în mijlocul naturii.

- Ce ziare citiţi?
- În special, cele româneşti - TIMPUL, „JURNAL de Chişinău”, „Ziarul de Gardă” şi, ocazional, „Moldavskie Vedomosti”.

- Ce canale TV priviţi?
- Urmăresc programele de la Jurnal TV şi „Moldova 1”, am lucrat acolo şi încă ceva mă leagă de Publika TV.

- Ce slăbiciuni aveţi?
- Uneori sunt nesigur, răvăşit şi pasiv. Dar asta nu-mi umbreşte speranţa şi cutezanţa pentru noi realizări, fiindcă am libertate totală în acţiuni şi dorinţa nestăvilită de a continua înfăptuirea tuturor aspiraţiilor. Integritatea noastră rămâne până la urmă ca un destin, ea va fi lumina care ne va ghida calea spre infinitul necunoscut când vom pleca din această lume, încă neînţeleasă de mine. Dar până atunci eu îmi trăiesc viaţa în generozitate şi iubire. Viaţa e o operă de artă dintr-o colecţie particulară.

- Ce calitate nu aveţi, dar aţi vrea s-o aveţi?
- Probabil să fiu mai ordonat.

- Ce nu vă place la femei?
- Nu ştiu ce ar putea să nu-mi placă la ele. Toate sunt diferite. Nu, nu vreau să le jignesc...

- Ce nu vă place la bărbaţi?
- Lăudăroşenia, mai ales a celor care au grijă să „informeze” că cineva le-a fost la picioare. „Cezari” a căror aură eclipsează pe toată lumea.

- O întrebare cu echivoc - credeţi în vise?
- Da, cred şi mă bucur atunci când se împlinesc. Cele din timpul nopţii nu prea le am, fiindcă dorm foarte puţin, de aceea nici nu le caut interpretarea.

- Care este actorul dvs. preferat?
- Florin Piersic. Este actorul tuturor românilor.

- Care este scriitorul dvs. preferat?
- Marin Preda.

- Dacă aţi lua viaţa de la început, la ce aţi renunţa?
- Mă consider un bărbat împlinit şi nu prea am la ce renunţa sau schimba.

- Care este mâncarea dvs. preferată?
- Zeama de găină şi piureul cu carne sau costiţă. În general, mâncarea tradiţională românească.

- Unde vă place să vă odihniţi?
- Odihna mea este în maşină, dat fiind faptul că nu am timp de repaos. Dar îmi place să merg în România - la Braşov, Sibiu, Sinaia, Bistriţa, Reghin, Târgu-Neamţ, Cluj, deci prefer în mod special Transilvania.

- Aţi accepta să lucraţi peste hotare?
- Categoric, nu. Doar cu condiţia să fac naveta între ţara X şi Moldova, altfel nu.

- Ce faceţi când sunteţi supărat?
- Tac. Ciolacu ştie că, atunci când o strig Olga, înseamnă că sunt supărat, dar de regulă eu îi spun Lica, iar ea - Liuca.

- Unde v-aţi cunoscut?
- Eu lucram deja la televiziune. Şi, stând pe hol la o ţigară, am observat o fată înaltă, suplă, care tocmai urca scările. Observând că o ţintuiesc cu privirea, s-a oprit preţ de câteva clipe după care a plecat. Eram nedumerit de faptul că nu aflasem despre noul angajat al televiziunii. Şi deoarece era în ajunul sărbătorilor de iarnă, m-am dus direct la ea şi i-am spus că Anul Nou îl vom petrece împreună ca, de altfel, şi tot restul vieţii. La 8 martie ne-am înscris, iar pe 9 mai am făcut nunta.

- Ce aţi visat să deveniţi în copilărie?
- Acordeonist, de altfel şi tatăl meu iubea foarte mult muzica.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Ultima oră 16 Septembrie 2014, ora: 16:23

Ghimpu declară nu va negocia cu Vlad Filat după alegeri

Ghimpu declară nu va negocia cu Vlad Filat după alegeri

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că nu va repeta greșelile din 2009."Vom face așa încît să avem o guvernare care să întoarcă banca și aeroportul", a mai spus el în cadrul emisiunii În PROfunzime, de la Pro TV. 

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 16 Septembrie 2014, ora: 16:21

Prunele uscate, recomandate în regimurile de slăbire (studiu)

Prunele uscate, recomandate în regimurile de slăbire (studiu)

Prunele uscate pot fi extrem de utile ca aliment complementar în regimurile de slăbire - este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători de la Universitatea din Liverpool, transmite passionsante.be. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2014, ora: 16:19

Atenţie şoferi! Circulaţie suspendată pe mai multe tronsoane de drum din capitală

Atenţie şoferi! Circulaţie suspendată pe mai multe tronsoane de drum din capitală

În perioada 20 septembrie – 22 septembrie circulaţia va fi suspendată pe mai multe tronsoane de drum din capitală. Măsura are loc în legătură cu executarea lucrărilor de reconstrucţie a reţelelor de apeduct.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2014, ora: 15:42

Vin temperaturi de toamnă: Meteorologii promit în următoarele zile până la 26 de grade

Vin temperaturi de toamnă: Meteorologii promit în următoarele zile până la 26 de grade

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru perioada 17-23 septembrie, vreme în general fără precipitaţii şi doar în intervalul 21-23 septembrie, izolat vor cădea ploi slabe de scurtă durată.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 16 Septembrie 2014, ora: 15:30

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Persoane ÎNARMATE au încercuit Parlamentul tătăresc din Simferopol. În ultimele 24 de ore în Donețk au murit 3 persoane, iar 5 au fost rănite

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Persoane ÎNARMATE au încercuit Parlamentul tătăresc din Simferopol. În ultimele 24 de ore în Donețk au murit 3 persoane, iar 5 au fost rănite

Teroriștii pro-ruși continuă activ acțiunile militare în zonele de conflict, atacând pozițiile forțelor ucrainene.

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 16 Septembrie 2014, ora: 14:38

Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Ucraina

Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Ucraina

Parlamentul European a ratificat marți, în același timp cu Parlamentul de la Kiev, Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Ucraina, informează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2014, ora: 14:02

Parlamentul Ucrainei a ratificat Acordul de Asociere cu UE

Parlamentul Ucrainei a ratificat Acordul de Asociere cu UE

Rada de la Keiv a ratificat marți Acordul istoric de asociere cu Uniunea Europeană, concretizând îndepărtarea acestei foste republici sovietice de Moscova. Parlamentul European a ratificat, în acelaşi timp cu Parlamentul ucrainean, Acordul de asociere între Uniunea...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 16 Septembrie 2014, ora: 13:30

Parlamentul ucrainean a adoptat legea ce oferă mai multă autonomie regiunilor separatiste

Parlamentul ucrainean a adoptat legea ce oferă mai multă autonomie regiunilor separatiste

Parlamentul ucrainean a adoptat, marţi, proiectul de lege depus de preşedintele Petro Poroşenko, prin care li se acordă mai multă autonomie regiunilor separatiste din estul Ucrainei şi care fixează alegeri locale în aceste regiuni, la 7 decembrie, relatează Unian.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 16 Septembrie 2014, ora: 12:42

Cetățenii din Republica Moldova cheltuiesc mai mult decât câștigă și rămân dependenți de banii de peste hotare

Cetățenii din Republica Moldova cheltuiesc mai mult decât câștigă. Cel puțin așa rezultă din datele Biroului Național de Statistică publicate marți. Astfel, venitul mediu lunar al unui cetățean a fost, în trimestrul al II-lea al anului, de 1756,1 lei, în...

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 16 Septembrie 2014, ora: 11:26

Un comandant NATO susţine că Rusia începe să aplice în Republica Moldova acelaşi scenariu din Ucraina

Un comandant NATO susţine că Rusia începe să aplice în Republica Moldova acelaşi scenariu din Ucraina

Comandantul forţelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove, susţine că Rusia începe să aplice în R. Moldova şi Transnistria acelaşi scenariu din Ucraina, care a dus la anexarea Crimeei, relatează marți Radio Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 16 Septembrie 2014, ora: 11:25

Milionarii ruşi au cumpărat 60% din proprietăţile de lux din Toscana, ca să-şi salveze banii

Milionarii ruşi au cumpărat 60% din proprietăţile de lux din Toscana, ca să-şi salveze banii

Teamă de sancţiuni şi instabilitatea politică provocată de intervenţia Rusiei în Ucraina a adus o avalanşă de bani în regiunea italiană Toscana. Milionarii ruşi au cumpărat aproximativ 60% din proprietăţile de lux locale.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 16 Septembrie 2014, ora: 11:08

Premierul ucrainean: Putin vrea să creeze un coridor către Transnistria prin Odesa

Premierul ucrainean: Putin vrea să creeze un coridor către Transnistria prin Odesa

Premierul ucrainean, Arsenii Iaţeniuk, susține că preşedintele rus, Vladimir Putin vrea să creeze un coridor către Transnistria prin Odesa.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2014, ora: 11:00

Un panou cu orarul de circulaţie a troleibuzelor din capitală a fost VANDALIZAT

Un panou cu orarul de circulaţie a troleibuzelor din capitală a fost VANDALIZAT

Panoul cu orarul de circulaţie a troleibuzelor din stația de aşteptare a transportului public „Staţia Universitatea de Medicină” a fost vandalizat duminică, 14 septembrie.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 16 Septembrie 2014, ora: 10:58

Presa rusă: Băsescu și Ponta, în competiție pentru realizarea Unirii

Premierul român Victor Ponta a afirmat că Republica Moldova își va înceta existența ca stat independent în 2018 și va deveni parte a teritoriului român, scrie Nezavisimaia Gazeta în ediția de marți.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2014, ora: 10:50

Se fură cu ajutorul pădurarilor: Sute de copaci au fost tăiaţi ilegal, iar prejudiciul adus statului este de milioane de lei

Se fură cu ajutorul pădurarilor: Sute de copaci au fost tăiaţi ilegal, iar prejudiciul adus statului este de milioane de lei

În prima jumătate a acestui an, sute de copaci au fost tăiaţi ilegal, iar prejudiciul adus statului este de milioane de lei. Unii pădurari sunt printre cei implicaţi în scheme de tăieri ilicite. Din această cauză 76 dintre ei şi-au pierdut funcţiile. Autorităţile promit...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2014, ora: 10:44

Un bărbat din Şoldăneşti riscă să ajungă după gratii: A pretins că poate interveni pe lângă oamenii legii în cazul unei pedepse

Un bărbat din Şoldăneşti riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 80 000 lei, după ce a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind suspectat de trafic de influenţă.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 16 Septembrie 2014, ora: 10:40

Primarul Chirtoacă i-a înmânat Sofiei Rotaru însemnele de cetăţean de onoare al oraşului Chişinău

Primarul Dorin Chirtoacă i-a înmânat Sofiei Rotaru însemnele de cetăţean de onoare al oraşului Chişinău, relatează marți Radio Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2014, ora: 10:31

Merkel insistă pe lângă Putin asupra retragerii totale a trupelor ruse din estul Ucrainei

Merkel insistă pe lângă Putin asupra retragerii totale a trupelor ruse din estul Ucrainei

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat în timpul unei conversații telefonice avute luni seara cu președintele rus Vladimir Putin importanța pe care o are retragerea totală a trupelor ruse pentru procesul de pace din Ucraina, relatează Agerpres.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 16 Septembrie 2014, ora: 09:35

Rusia se joacă cu robinetul de gaze al României

Rusia reduce din nou livrările de gaze către România, cu 10 la sută, până duminică. Moscova a trimis doar o informare fără explicaţii, la fel ca vinerea trecută când Gazprom a redus cu 5% volumul gazului furnizat. Autorităţile de la Bucureşti spun că nu sunt motive...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 16 Septembrie 2014, ora: 09:02

Omul de afaceri Renato Usatâi acuză lideri ai partidelor de guvernământ

Omul de afaceri Renato Usatâi a dat vina pe lideri ai partidelor de guvernământ pentru refuzul autorităților de a-i permite să intre în cursa electorală. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2014, ora: 08:45

Grănicerii din regiunea Viniţa sapă ȘANȚURI antitanc la frontiera cu regiunea transnistreană

Grănicerii din regiunea Viniţa sapă ȘANȚURI antitanc la frontiera cu regiunea transnistreană

Ucraina își întărește frontiera cu R. Moldova, transmite postul de televiziune ucrainean Canal 5. Grănicerii din regiunea Viniţa au început să sape şanţuri antitanc pe porţiunea frontierei cu regiunea transnistreană.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 16 Septembrie 2014, ora: 08:36

Barroso i-a cerut lui Putin, la telefon, să respecte armisitţiul în Ucraina

Barroso i-a cerut lui Putin, la telefon, să respecte armisitţiul în Ucraina

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, i-a cerut luni, 15 septembrie, în timpul unei conversaţii telefonice, preşedintelui rus, Vladimir Putin, necesitatea respectării armisitţiului în Ucraina, relatează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2014, ora: 08:32

AIESEC Chișinău recrutează membri care își doresc să adauge experiență studenției lor

AIESEC Chișinău recrutează membri care își doresc să adauge experiență studenției lor

AIESEC, platforma internațională pentru dezvoltarea potențialului de leadership al tinerilor, a deschis aplicările pentru studenţii dornici de a adăuga diversitate și experienţă vieții de la facultate. În perioada 8-25 septembrie, AIESEC Chișinău desfășoară prima etapă de...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 16 Septembrie 2014, ora: 08:25 de Constantin Tănase

Constantin Tănase: Ce ideologie promovează I. Dodon și de ce PSRM trebuie interzis

Cine a analizat atent și responsabil evoluția mesajelor politice și ideologia așa-zisului PSRM, condus azi de Igor Dodon, nu a putut să nu constate că sub paravanul unei retorici de stânga, pro-stataliste și filoruse, acest partid a trecut deschis pe pozițiile unui naționalism...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 16 Septembrie 2014, ora: 08:17

(DECLARAȚIE) SUA NU va recunoaşte rezultatele scrutinului parlamentar din Crimeea. Peninsula rămâne parte a Ucrainei

(DECLARAȚIE) SUA NU va recunoaşte rezultatele scrutinului parlamentar din Crimeea. Peninsula rămâne parte a Ucrainei

Statele Unite nu vor recunoaşte alegerile parlamentare care au avut loc duminică, 14 septembrie, în Crimeea, primul scrutin organizat în regiunea ucraineană după ce a fost anexată de Federaţia Rusă în luna martie. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 16 Septembrie 2014, de Ion Macovei

Părinții își dau copiii pe mâna lui Dodon

Socialiștii s-au lăudat cu zeci de mii de participanți la mitingul de duminică pentru aderarea Moldovei la fantasmagorica Uniune Vamală.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Septembrie 2014, de Constantin Tănase

De ce politicienii moldoveni nu zâmbesc?

Există în „Fiziologia provincialului în Iași” de Mihail Kogălniceanu o intrare monumentală în subiect: „Deci începem. Scoateţi-vă pălăriile şi vă închinaţi. Provincialul intră în scenă”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Septembrie 2014, de George Damian

Timpul şi presa de azi

Cred că am mai spus povestea asta, dar merită repetată. Cu mai mulţi ani în urmă plecam de la Chişinău spre Bucureşti cu trenul şi îmi luasem de citit un snop de ziare, tot ce găsisem la chioşc tipărit în limba română.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Septembrie 2014, de Octavian Țâcu

NATO și Republica Moldova (I) Argument istoric

Războiul dintre Ucraina și Federația Rusă ne-a adus pe toți în fața coveții sparte.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Septembrie 2014, de Moni Stănilă

Moldova săracilor

Pe un fundal de trai oribil, când oamenii (și așa prost plătiți) nu își primiseră salariile cu anii, comuniștii au reușit în februarie, 2001, să vină la putere. Și s-au ținut acolo mult și bine. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Septembrie 2014, de Marin Basarab

Despre câinii turbați sau, care este rolul presei în societate?

Scriam mai demult într-un articol ca aș vrea să avem o presă plină de câini turbați. Țin minte că în acea perioadă cam toți jurnaliștii și ziariștii, de la mic la mare, săriseră în capul lui Ion Muruianu care și-a permis această afirmație. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Septembrie 2014, de Tudor Cojocariu

Un strigăt către moldovenii „di piști tăt”

Comunistul socialist Igor Dodon a lansat recent o nouă bălăurie cu pretenție de capodoperă de pe Bâc.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Septembrie 2014, de Moni Stănilă

Din convorbirea lui Iisus cu Nicodim

„După cum Moise a înălţat şarpele în pustie, aşa trebuie să se înalţe Fiul Omului, ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Septembrie 2014, de Moni Stănilă

Priorități „culturale"

Am realizat un proiect la Cenaclul Republica al Bibliotecii Naționale de care sunt foarte bucuroasă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Septembrie 2014, de Constantin Tănase

Jurnalismul fără permisiune de portarmă

Acum 13 ani, pe 14 septembrie lansam primul număr al publicației TIMPUL. Dacă cineva mi-ar fi spus atunci că și peste 13 ani, la Chișinău, vor exista presă de partid și jurnaliști de partid, l-aș fi scuipat în ochi.  

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Septembrie 2014, de Constantin Tănase

Un subiect care nu mai poate fi evitat: aderarea la NATO și „neutralitatea” R. Moldova

Ca să depistăm adevărata „boală patriotică” de care zac liderii politici ai RM și să-i diagnosticăm corect cauzele e suficient să urmărim atitudinea acestora față de așa-zisa neutralitate, consfințită în articolul 11 din Constituție și față de problema aderării RM la NATO. 

() Citeşte tot articolul

 


 

 

Cele mai citite articole Timpul.md