Astăzi 22 Noiembrie 2014, Sâmbătă - Ultima actualizare la 21 Noiembrie 2014
Abonamente

Interviu 26 Mai 2012, ora 08:24

(INTERVIU) Cum e să fii soţul interpretei Olga Ciolacu

Marime Font

 

 

 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 33 Hânceşti 34 Tiraspol 34

 

Despre Valentin Bătrânac, soţul reputatei Olga Ciolacu, aş putea scrie cel puţin două pagini de ziar, aşa că mi-a fost cam greu să mă încadrez în spaţiul rezervat. 

A făcut Facultatea de Jurnalism, a fost producător şi realizator TV mai mulţi ani. A organizat cu succes numeroase spectacole şi concerte în Europa, Rusia, dar şi peste ocean. Notabil este faptul că, după scoaterea sârmei ghimpate de la Prut, Valentin Bătrânac a fost primul care în 1990 a adus la urechea publicului român sonoritatea vocilor basarabene, organizând astfel cel dintâi spectacol la Sala Palatului din Bucureşti. De atunci itinerarul său a fost pecetluit, reuşind în acest răstimp să adune pe scenele din Moldova prezenţe notabile din lumea muzicii şi teatrului românesc. Valentin Bătrânac şi Olga Ciolacu sunt părinţii artistici ai primului teatru de varietăţi din Moldova. Se autodefineşte ca fiind un combatant sortit să stea în avangarda artei şi a soţiei sale. De aceea s-a dedicat plenar activităţilor de impresariat, lucru pe care îl face cu multă dragoste şi demnitate. Vorbeşte cu mare pasiune despre meseria sa, dar cu şi mai mare patos despre cea care de 38 de ani îi este consoartă, adorata Lica...

 
- Domnule Bătrânac, cum e să fii soţul vestitei interprete Olga Ciolacu?
- Ştii care este cel mai mare paradox în această lume? Să ne naştem liberi, ca apoi să trăim în lanţul destinului sortit de Dumnezeu. Eu am fost condamnat să fiu soţul a două femei cu totul diferite - soţia Olga Ciolacu şi vedeta Olga Ciolacu. Prima este gospodină, frumoasă, soţie şi mamă, cea de-a doua este promptă, inteligentă şi categorică. Acolo nu mai sunt soţul ei, ci doar impresarul Valentin Bătrânac. Recunosc că e dificil să fiu soţul celor două, uneori îmi reuşeşte, alteori mai puţin.


- Vă ascundeţi vârsta?
- Niciodată. Am lucrat întotdeauna cu oameni tineri, ceea ce m-a făcut să mă simt ca ei. Atâta timp cât reuşesc - mă mişc, îmi menţin vigurozitatea.

- Vă temeţi de bătrâneţe?
- Nici de ea nu mă tem. Doar atunci când mă uit în oglindă îmi dau seama că am peste şaizeci de ani, însă nu mă întristez. Merg înainte.

- Vă sperie moartea?
- Nu m-am gândit la asta, deşi acest tragic moment poate surveni oricând, Doamne fereşte. Poate mi-ar părea rău că n-am reuşit mai mult. Noţiunea în sine nu-mi provoacă groază, este inevitabilă. Trec uşor peste gândul că voi dispărea cândva. Deocamdată mă simt dator vieţii...

- Vă place să munciţi?
- Părinţii mei au fost ţărani şi de mic copil am fost educat prin muncă. Ştiu a prăşi, a mulge vaca, a curăţa pomi, a construi o casă, a săpa o fântână, a prelucra lemnul şi implicit activităţile ce ţin de impresariat. Îmi place munca şi nu mă tem de ea. Programul este să fiu mereu omniprezent.

- Ce admiraţi cel mai mult la soţia dvs.?
- Inteligenţa, corectitudinea, modul în care şi-a educat publicul şi faptul că a ştiut să-şi aleagă cu mare migală repertoriul.

- Dar la fiica dvs., Alexandrina?
- Romantismul pe care l-a moştenit de la mine, principialitatea şi tăria de caracter ale Olgăi, la fel şi modul în care încearcă să lupte singură.

- Ce vă place mai puţin la fiica dvs.?
- Faptul că are mai puţin timp pentru noi. După ce puii zboară din cuib, nu mai putem face nimic. Ei trebuie să şi-l construiască pe-al lor. Asta e legea vieţii.

- Cine sunt naşii dvs. de cununie?
- Avem două perechi de naşi - unchiul meu de la Donduşeni, care, din nefericire, nu mai este şi soţia sa. Iar din partea Olgăi - sora ei mai mare, care la fel a plecat la cele sfinte, şi soţul ei. Deci, familiile Costică şi Ana Iapăscurtă şi Vasile şi Veronica Avram.

- Câţi fini aveţi?
- Patru perechi.

- Cât de des mergeţi la biserică?
- La noi este o tradiţie de a vizita bisericile şi mănăstirile. Biserica este locul unde ne tratăm de stres, acolo ne regăsim liniştea şi echilibrul spiritual şi emoţional. Deci, foarte des.

- Ce credeţi despre homosexuali?
- E treaba lor ce fac. Mă miră însă faptul că ţara noastră este impusă să adopte o lege atât de controversată. De fapt, nu-i accept sub nicio formă.

- Unde vă place să vă odihniţi?
- La ţară, la Lozova. Acolo avem 30 de ari de pădure şi mergem adesea să petrecem, să stăm în mijlocul naturii.

- Ce ziare citiţi?
- În special, cele româneşti - TIMPUL, „JURNAL de Chişinău”, „Ziarul de Gardă” şi, ocazional, „Moldavskie Vedomosti”.

- Ce canale TV priviţi?
- Urmăresc programele de la Jurnal TV şi „Moldova 1”, am lucrat acolo şi încă ceva mă leagă de Publika TV.

- Ce slăbiciuni aveţi?
- Uneori sunt nesigur, răvăşit şi pasiv. Dar asta nu-mi umbreşte speranţa şi cutezanţa pentru noi realizări, fiindcă am libertate totală în acţiuni şi dorinţa nestăvilită de a continua înfăptuirea tuturor aspiraţiilor. Integritatea noastră rămâne până la urmă ca un destin, ea va fi lumina care ne va ghida calea spre infinitul necunoscut când vom pleca din această lume, încă neînţeleasă de mine. Dar până atunci eu îmi trăiesc viaţa în generozitate şi iubire. Viaţa e o operă de artă dintr-o colecţie particulară.

- Ce calitate nu aveţi, dar aţi vrea s-o aveţi?
- Probabil să fiu mai ordonat.

- Ce nu vă place la femei?
- Nu ştiu ce ar putea să nu-mi placă la ele. Toate sunt diferite. Nu, nu vreau să le jignesc...

- Ce nu vă place la bărbaţi?
- Lăudăroşenia, mai ales a celor care au grijă să „informeze” că cineva le-a fost la picioare. „Cezari” a căror aură eclipsează pe toată lumea.

- O întrebare cu echivoc - credeţi în vise?
- Da, cred şi mă bucur atunci când se împlinesc. Cele din timpul nopţii nu prea le am, fiindcă dorm foarte puţin, de aceea nici nu le caut interpretarea.

- Care este actorul dvs. preferat?
- Florin Piersic. Este actorul tuturor românilor.

- Care este scriitorul dvs. preferat?
- Marin Preda.

- Dacă aţi lua viaţa de la început, la ce aţi renunţa?
- Mă consider un bărbat împlinit şi nu prea am la ce renunţa sau schimba.

- Care este mâncarea dvs. preferată?
- Zeama de găină şi piureul cu carne sau costiţă. În general, mâncarea tradiţională românească.

- Unde vă place să vă odihniţi?
- Odihna mea este în maşină, dat fiind faptul că nu am timp de repaos. Dar îmi place să merg în România - la Braşov, Sibiu, Sinaia, Bistriţa, Reghin, Târgu-Neamţ, Cluj, deci prefer în mod special Transilvania.

- Aţi accepta să lucraţi peste hotare?
- Categoric, nu. Doar cu condiţia să fac naveta între ţara X şi Moldova, altfel nu.

- Ce faceţi când sunteţi supărat?
- Tac. Ciolacu ştie că, atunci când o strig Olga, înseamnă că sunt supărat, dar de regulă eu îi spun Lica, iar ea - Liuca.

- Unde v-aţi cunoscut?
- Eu lucram deja la televiziune. Şi, stând pe hol la o ţigară, am observat o fată înaltă, suplă, care tocmai urca scările. Observând că o ţintuiesc cu privirea, s-a oprit preţ de câteva clipe după care a plecat. Eram nedumerit de faptul că nu aflasem despre noul angajat al televiziunii. Şi deoarece era în ajunul sărbătorilor de iarnă, m-am dus direct la ea şi i-am spus că Anul Nou îl vom petrece împreună ca, de altfel, şi tot restul vieţii. La 8 martie ne-am înscris, iar pe 9 mai am făcut nunta.

- Ce aţi visat să deveniţi în copilărie?
- Acordeonist, de altfel şi tatăl meu iubea foarte mult muzica.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 18:04

SIS îi îndeamnă pe cetățeni să fie vigilenți și să nu cadă pradă provocărilor înainte de alegeri

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a atenționat vineri că sesizează activizări ale unor forţe în direcţia subminării cadrului naţional de securitate.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 17:32

România a donat cărți pentru bibliotecile universitare din Republica Moldova

Lotul de carte este alcătuit din titluri de referinţă în domeniul artei, culturii, istoriei și civilizației, selectate la propunerea instituțiilor de învățământ.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 21 Noiembrie 2014, ora: 17:12

Biden la Kiev: Agresiunea rusă este 'inacceptabilă', Moscova riscă și o mai mare 'izolare'

Biden la Kiev: Agresiunea rusă este 'inacceptabilă', Moscova riscă și o mai mare 'izolare'

Agresiunea rusă în estul separatist al Ucrainei este 'inacceptabilă', a afirmat vineri la Kiev vicepreședintele american Joe Biden, amenințând în același timp Moscova cu noi sancțiuni și cu o 'și mai mare izolare'.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 16:42

Petro Poroșenko le-a vorbit în română reprezentanților minorității ucrainene din Bălți

Petro Poroșenko le-a vorbit în română reprezentanților minorității ucrainene din Bălți

Președintele ucrainean Petro Poroșenko li s-a adresat în limba română reprezentanților diasporei ucrainene cu care s-a întâlnit la Bălți.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 16:38

Şapte radiodifuzori locali au fost amendaţi

Şapte radiodifuzori locali au fost amendaţi

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a sancţionat cu amendă minimă (1800 de lei) şapte radiodifuzori locali pentru că nu au prezentat rapoarte privind volumul de publicitate electorală pusă pe post.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 16:33

Un bărbat a murit după ce a fost lovit de un microbuz, în sectorul Râșcani

Un bărbat a murit după ce a fost lovit de un microbuz, în sectorul Râșcani

Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de un microbuz, în sectorul Râșcani. Potrivit poliţiei, acesta traversa stradă neregulamentar.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 16:28

Sâmbătă începe vânatoarea de mistreți

Sâmbătă începe vânatoarea de mistreți

Sâmbătă, 22 noiembrie în fondul forestier gestionat de către Agenția „Moldsilva", începe sezonul de vânătoare la mistreți. Potrivit Hotărîrii de Guvern, în acest an, limita de recoltare stabilită este de 433 piese, mistreţ pe terenurile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 14:53

Paşapoartele biometrice, mai atractive pentru populaţia din stânga Nistrului

Paşapoartele biometrice, mai atractive pentru populaţia din stânga Nistrului

Odată cu liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, numărul locuitorilor regiunii nistrene care solicită pașapoarte biometrice a crescut aproape de trei ori.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 14:35

Mesajul lui Traian Băsescu pentru Victor Ponta, după învestirea lui Klaus Iohannis la CCR (VIDEO)

Mesajul lui Traian Băsescu pentru Victor Ponta, după învestirea lui Klaus Iohannis la CCR (VIDEO)

Președintele român, Traian Basescu i-a transmis, vineri, la CCR, un mesaj lui Victor Ponta, dupa învestirea de catre judecatorii Curtii a noului Președinte ales al României, Klaus Iohannis.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 21 Noiembrie 2014, ora: 14:29

Gorbaciov: Putin începe să sufere de aceeași maladie ca mine. Mi se părea că l-am prins pe Dumnezeu de picior

Gorbaciov: Putin începe să sufere de aceeași maladie ca mine. Mi se părea că l-am prins pe Dumnezeu de picior

Fostul președinte al URSS Mihail Gorbaciov susține că actualul șef al statului rus, Vladimir Putin, repetă greșelile lui, având o încredere excesivă în sine, relatează agenția de presă Unian, citată de Agerpres.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 14:07

VALIDAT: Klaus Iohannis, noul preşedinte al României: Voi respecta Constituţia în litera şi spiritul ei

VALIDAT: Klaus Iohannis, noul preşedinte al României: Voi respecta Constituţia în litera şi spiritul ei

Klaus Iohannis a primit vineri actul de validare a rezultatului alegerilor din 16 noiembrie 2014. Astfel, în urma unei hotărâri a Curții Constituționale a României, Klaus Iohannis este noul preşedinte al României.

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 21 Noiembrie 2014, ora: 13:59

Secretarul general al NATO: Lumea civilizată trebuie să apere Ucraina, Republica Moldova și Georgia

Secretarul general al NATO: Lumea civilizată trebuie să apere Ucraina, Republica Moldova și Georgia

Lumea civilizată trebuie să apere Ucraina, Republica Moldova și Georgia, dreptul acestor țări de a-și decide singure opțiunile politice, a declarat secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, în timpul vizitei sale în Estonia,...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 21 Noiembrie 2014, ora: 13:31

Ciocolată cu imaginea lui Putin în lacrimi

Ciocolată cu imaginea lui Putin în lacrimi

Naționaliștii ruși s-au hotărât să transforme imaginea președintelui Vladimir Putin într-o tendință comercială, în magazine fiind acum comercializată ciocolată pe al cărei ambalaj Putin apare plângând, relatează vineri postul de televiziune ucrainean TSN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 13:23

Băsescu: Las moștenire o țară care are opțiuni de dreapta

Băsescu: Las moștenire o țară care are opțiuni de dreapta

Președintele român, Traian Băsescu, al cărui mandat la șefia statului se încheie, a declarat vineri, la Curtea Consituțională a României, că, după zece ani de mandat, lasă "moștenire" o țară cu opțiuni de dreapta.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 21 Noiembrie 2014, ora: 13:00

(DECLARAȚIE) Putin NU va intra în Europa cu o mare armată. El va încerca prin toate mijloacele să o ‘hărțuiască’

(DECLARAȚIE) Putin NU va intra în Europa cu o mare armată. El va încerca prin toate mijloacele să o ‘hărțuiască’

Uniunea Europeană a fost „ștearsă și ineficientă” în situația cu criza din Ucraina, a declarat fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a Revoluției de Catifea din Cehoslovacia, informează postul de radio Vocea Americii.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 21 Noiembrie 2014, ora: 12:12

Guvernul SUA il felicita pe președintele ales Klaus Iohannis

Guvernul SUA il felicita pe președintele ales Klaus Iohannis

"Guvernul SUA îl felicita pe preşedintele ales Klaus Iohannis pentru alegerea să în funcţia de preşedinte, precum şi pe români, care au mers la vot în număr mare", potrivit unui comunicat transmis de Ambasada americană.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 12:03

Ziarul TIMPUL dă start campaniei de abonare pentru 2015, cu premii de valoare!

Ziarul TIMPUL dă start campaniei de abonare pentru 2015, cu premii de valoare! Din editia print

Abonează-te până pe 25 decembrie la ziarul TIMPUL pentru anul 2015, participă la concurs și câștigă premii deosebite:

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 21 Noiembrie 2014, ora: 11:53

Un elicopter cu 8 persoane s-a prăbușit în Sibiu

Un elicopter cu 8 persoane s-a prăbușit în Sibiu

Un elicopter s-a prăbușit vineri, 21 noiembrie, lângă municipiul Mediaș, în nordul județului Sibiu, conform unor surse din poliția sibiană.

( ) Citeşte tot articolul

Eveniment 21 Noiembrie 2014, ora: 11:48

Curtea Constițutională din România a validat în unanimitate rezultatele alegerilor prezidențiale

Curtea Constițutională din România a validat în unanimitate rezultatele alegerilor prezidențiale. Ceremonia de validare a lui Klaus Iohannis în funcția de președinte e programata vineri la ora 12:00, la sediul Curții.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 21 Noiembrie 2014, ora: 11:00

Putin NU vrea o "revoluţie colorată" pe teritoriul Federației Ruse

Putin NU vrea o "revoluţie colorată" pe teritoriul Federației Ruse

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi, 20 noiembrie, că Rusia trebuie să ţină cont de lecţiile învăţate de alte state şi să nu permită izbucnirea unor "revoluţii colorate" pe teritoriul său.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 21 Noiembrie 2014, ora: 10:31

(BNM) Dobânzile la creditele în lei din nou în scădere, după trei luni de creştere

(BNM) Dobânzile la creditele în lei din nou în scădere, după trei luni de creştere

Rata dobânzii la creditele în lei moldoveneşti s-a diminuat uşor, în luna octombrie, la o medie de 10,80 la sută, după trei luni de creştere, informează Banca Naţională a Moldovei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 10:12

(PLOILE FAC RAVAGII - VIDEO) Salvatorii chemați să scoată apa din subsolurile blocurilor. Liceul "Nicolae Iorga" din capitală, INUNDAT

(PLOILE FAC RAVAGII - VIDEO) Salvatorii chemați să scoată apa din subsolurile blocurilor. Liceul "Nicolae Iorga" din capitală, INUNDAT

Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale au fost antrenaţi pentru a efectua lucrări de pompare a apei din subsolurile blocurilor administrative, dar şi a gospodăriilor particulare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 10:06

Trei hoți cu cagule pe cap, înarmaţi cu un PISTOL şi un CUȚIT au pătruns într-o casă din Tohatin

Trei hoți cu cagule pe cap, înarmaţi cu un PISTOL şi un CUȚIT au pătruns într-o casă din Tohatin

Trei bărbaţi cu cagule pe cap, înarmaţi cu un pistol "Fort 17Р" şi un cuţit au pătruns într-o casă din Tohatin. Aceştia intenţionau să sustragă bunuri, însă au fost reţinuţi de oamenii legii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Noiembrie 2014, ora: 09:49

Ploile lasă în BEZNĂ cinci localități din țară

Ploile lasă în BEZNĂ cinci localități din țară

Cinci localități din patru raioane ale țării rămân deconectate de la energia electrică în urma ploilor din ultimele zile.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 21 Noiembrie 2014, ora: 09:24

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) În ultimele 24 de ore a fost ucis un militar, iar 18 au fost răniți. Patru civili, victime ale atacurilor teroriste

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) În ultimele 24 de ore a fost ucis un militar, iar 18 au fost răniți. Patru civili, victime ale atacurilor teroriste

În ultimele 24 de ore în Donbas teroriștii au atacat de 39 de ori forțele ATO, iar în lupte și-a pierdut viața un soldat, iar 18 au fost răniți și cel puțin 4 civili. Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă ATO, în această dimineață.

( ) Citeşte tot articolul

 


Opinii & Editoriale 20 Noiembrie 2014, de Constantin Tănase

Ne va învinge sistemul?

A rămas celebră mărturisirea ex-președintelui României Emil Constantinescu, care, refuzând să candideze încă pentru un mandat, a recunoscut: m-a învins sistemul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Noiembrie 2014, de Marin Basarab

Un artist adevărat la 50 de interpreți

Artiștii din Republica Moldova pot fi numărați pe degete. Însă ai avem, chiar dacă deseori mulți din noi nu prea au idee cum arată artiștii noștri adevărați și n-ar putea să-ți numească măcar o piesă din repertoriul lor. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Noiembrie 2014, de Moni Stănilă

Multifuncțional

După cum vedem, când deschidem televizorul, acum portul popular e modificat substanțial. Fuste mai scurte, ii mai decoltate, pantofi cu toc. În ciuda acestor apariții frecvente la tv, promovarea folclorului și portului popular nu e reală. La orice sărbătoare publică folclorul e pus în...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Noiembrie 2014, de Moni Stănilă

Învierea fiicei lui Iair

„Şi iată a venit un bărbat, al cărui nume era Iair şi care era mai-marele sinagogii. Şi căzând la picioarele lui Iisus, Îl ruga să intre în casa Lui, căci avea numai o fiică, ca de doisprezece ani, şi ea era pe moarte. (...) Şi o femeie, care de doisprezece ani avea scurgere de...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 19 Noiembrie 2014, de Ana Gherciu

Băiatu' ista, Usatâi

Mai „moldovinești” sau rusește, mai c-o unjurătură, mai c-un „of” pus la locul lui, încet și sigur, Usatâi călătorește prin Moldova și-și formează imaginea de „om al moldovenilor”, croindu-și un drum lin spre parlament. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Noiembrie 2014, de Moni Stănilă

Care e Patria mea?

Mă apuc astăzi să scriu cu un soi de tristeţe. Pentru că luna noiembrie 2014 e una electorală pe ambele maluri ale Prutului. Adică o lună cu minciuni şi pomeni electorale.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Noiembrie 2014, de Silviu Tănase

Iohannis președinte. Maturizarea societății românești și minoritarii din Republica Moldova

Victoria detașată a lui Klaus Iohannis demonstrează că societatea românească a fost capabilă să reziste propagandei bazate pe clișee, precum că acesta n-ar fi ortodox, familist sau chiar român. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Noiembrie 2014, de Constantin Tănase

Somnul opiniei publice

Nu numai în plan economic, dar și în plan politic – intern și extern – anul 2000 este pentru R. Moldova acea toamnă în care vom fi obligați să numărăm bobocii. Și nu la hurtă și cu aproximație, ci meticulos, unul câte unul, până vom inventaria tot cârdul de...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2014, de Moni Stănilă

Bogatul nemilostiv

Știm cu toții parabola cu săracul Lazăr care stătea la poarta bogatului (Luca 16; 19-31). Ni se spune că veneau câinii și lingeau bubele lui, în timp ce el spera să se hrănească din resturile de la masa bogatului. Lazăr moare și ajunge în rai („sânul lui Avraam"), moare...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2014, de Moni Stănilă

Mai e o lună până la Revelion

Revelionul e numele dat sărbătoririi Anului Nou: trecerea într-un alt timp, noapte albă de bucurie, plus momentul 0 (ora 00:00) când oamenii privesc în sus (cam bizar, oricum) și își pun dorințe.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Noiembrie 2014, de Octavian Țâcu

Despre votul basarabenilor sau când Furmuzal va deveni Iohannis

Întotdeauna am fost convins că alegătorul român din R. Moldova este unul deosebit de elevat și critic în convingerile sale, imposibil de indus în eroare și luat cu japca de manifestările populismului de orice fel.

() Citeşte tot articolul

 


 

 

SondajSPUNE-ŢI părerea şi votează. Opinia ta contează.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cu cine ați vota?

vezi rezultatele sondajului de până acum