Culinar.md

Cum poţi să salvezi mâncarea rămasă de sărbători

Friptura şi costiţa afumata

Bucătarul Travis Harvey ne sfătuieşte să tăiem carnea de pe os după masa de Crăciun pentru a ne asigura că aceasta rămâne proaspătă. Cât timp faci asta la scurt timp după ce au fost gătite, feliile de carne şi costiţă afumată pot fi păstrate la frigider, într-o caserolă, până la trei luni.

Pentru a te asigura că nu vei mânca alimente alterate, pune etichete pe caserole cu data la care le-aţi pus la frigider, arată Daily Mail.

Brânza

Brânzeturile moi ar trebui depozitate în hârtie de copt sau hârtie cerată. Experţii culinari ne avertizează să evităm să folosim hârtii sau pungi din plastic pentru că acestea fac brânza să transpire. Brânza albastră poate fi înfăşurată în folie, dar nu uitaţi să o schimbaţi la fiecare câteva zile, altfel aciciditatea va ataca folia.

Brânzeturile tari pot fi depozitate în folie de plastic sau în recipiente închise ermetic.

Ouăle

Dacă aţi cumpărat prea multe ouă pentru prepararea prăjiturilor de Crăciun, însă nu le-aţi folosit pe toate, nu vă faceţi griji. Cel mai simplu mod de a le păstra este în frigider, în cutia de carton în care au fost cumpărate. Pentru a vedea dacă sunt proaspete, verificaţi dacă oul se scufundă într-un bol sau într-un pahar cu apă.

Ouăle proaspete vor rămâne pe fund, iar cele vechi plutesc la suprafaţă. Dacă doriţi să le păstraţi mai mult, ouăle pot fi congelate. Trebuie doar să le bateţi uşor şi să adăugaţi o linguriţă de sare sau o lingură de zahăr la fiecare şase ouă. Băgaţi-le la congelator în cantităţi mici şi pot fi păstrate pentru 10 luni. Folosiţi-le imediat după decongelare în feluri de mâncare care necesită doar fierbere.

Prăjiturile

Este posibil să vă fi rămas o mulţime de prăjituri după cina de Crăciun, dar din fericire, acestea pot rezista mai mult dacă sunt depozitate în recipiente etanş. Dacă prăjitura a fost băgată la congelaror, după răcire, acest lucru îi creşte perioada de valabilitate prin reducerea pierderii de umiditate şi împiedicând-o să se învechească.

Se mai recomandă să înveliţi prăjitura în folie, strâns, pentru a nu pătrunde aerul înainte de congelare. Prăjiturile cu glazură congelate pot ţine pot fi păstrate astfel până la 3-6 luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *