Sănătate

Cum recunoşti un pepene roşu injectat

Asigura-te că pepenele pe care îl cumperi este dintr-o sursă sigură. Interiorul sau trebuie să fie roşu, gustul dulce şi seminţele cât mai închise la culoare. Din păcate majoritatea fermierilor au început să apeleze la substanţe toxice pentru a obţine fructe cât mai perfecte într-un timp cât mai scurt. Aceste substanţe afectează în mod serios organismul uman, mai ales dacă sunt ingerate în mod constant.

În majoritatea cazurilor pepenii injectaţi cu astfel de substanţe au seminţele albe, iar acestea se găsesc într-o cantitate mică. Substanţele injectate dau fructului un aspect foarte plăcut, iar mulţi dintre aceşti pepeni nici măcar nu au seminţe şi arată perfect. De aceea este foarte important să rogi vânzătorul să îţi încerce fructul înainte de a-l cumpără. În acest mod poţi observă dacă există anumite trăsături neobişnuite.

Pepenele trebuie să fie zemos şi dulce, însă gustul sau trebuie să fie unul cât mai natural şi mai proaspăt. Dacă ţi se pare că fructul pe care tocmai l-ai cumpărat are un gust mult prea dulce, uşor artificial, este mai bine să nu îl consumi. Există posibilitatea că el să fi fost injectat înainte de a fi copt complet, tocmai pentru a-i îmbunătăţi aromă şi aspectul. Fii cu mai multă băgare de seama atunci când cumperi un pepene roşu! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *