Internațional

Cum va arăta steagul Marii Britanii dacă Scoţia votează pentru independenţă

Steagul Uniunii, creat acum mai mult de 200 de ani, combină culorile celor trei sfinţi care patronează Anglia, Irlanda şi Scoţia. Dacă scoţienii aleg să fie independenţi, crucea albă de pe fondul albastru ar putea dispărea, relatează AFP.

Ulterior, Marea Britanie va trebui să se decidă asupra unui nou design, care să includă, spre exemplu, culoarea verde şi dragonul roşu al drapelului Ţării Galilor.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Drapelului, 65% dintre respondenţi au fost de părere că steagul ar trebui schimbat. Dar, problema cea mai dificilă este reprezentată de opiniile foarte diferite referitoare la ce ar trebui să înlocuiască actualul drapel. "Nu avem niciun plan referitor la acest subiect"’, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Downing Street, care a refuzat să discute despre o posibilă alternativă.

Institutul Drapelului, care a primit o serie de propuneri, dintre care unele exagerate, crede că guvernul "nu va încerca să impună nimic" şi "va lasă oameni să decidă prin vot".

Cu toate acestea, Institutul consideră că steagul Marii Britanii nu ar trebui să fie modificat. "Acesta este steagul cel mai uşor de recunoscut din lume. De ce să îl separăm?", s-a întrebat Graham Bartram

Acest "banner" a devenit mai mult decât un steag, este o marca şi aproape o pictograma, reprezentat pe aproape orice lucru imaginabil, de la cărţi poştale, la căni şi haine. Popularitatea drapelului, potrivit lui Bartram, este datorat "designului cu adevărat unic", recunoscut de toţi.

Cu toate acestea, experţii citaţi de The Guardian spun că în cazul în care Scoţia devine independenţa, dar o păstrează pe Regina Elisabeta a ÎI a că şef al statului, aşa cum a fost promis de către naţionalişti, steagul nu va trebui modificat.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *