Internațional

Cutremur în Turcia cu o magnitudine de 7,3: mulţi morţi, clădiri prăbuşite

Seismul a avut loc la ora locală 13.41 (ora locală), la aproximativ 20 de kilometri de oraşul turc Van, situat în regiunea cu acelaşi nume. Bilanţul provizoriu indică 50 de răniţi. Premierul turc se va duce la Van.

O replică seismică cu magnitudinea de 5,6 a avut loc în estul Turciei, după cutremurul iniţial de 7,3, anunţă Institutul american de Geofizică (USGS).

"Sunt atât de mulţi morţi", a declarat primarul din Ercis, Zulfikar Arapoglu pentru NTV, citat de Washington Post. "Avem urgenţă nevoie de ajutor, de medici".

Echipele de intervenţie au început căutările printre ruinele unei clădiri cu şapte etaje care s-a prăbuşit în oraşul Van, relatează agenţia Anatolia. Cel puţin 50 de persoane au fost rănite în oraşul turc Van, în urma seismului, informează aceeaşi sursă.

"Am văzut cum cad case", a spus un martor pentru Hurriyet. "Se aud numai sirene de ambulanţe care vin sa ia răniţii. Toata lumea a fugit în momentul în care a început pământul să se mişte", a mai declarat acesta.

Presa turcă relatase anterior că seismul a avut o magnitudine de 6,6. Altfel, mai multe clădiri s-au prăbuşit în provincia turcă Van în urma cutremurului de duminică, informează agenţia de presă Anatolia, citată de AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *