Auto

Dacia scoate o nouă maşină. Mai mică şi mai ieftină decât Sandero – Autobild

Deocamdată un anunţ oficial în acest sens nu a fost făcut însă Autobild susţine că noul model va avea un preţ de cost de 5.000 de euro, devenind cea mai ieftină maşină din Europa. În prezent, cel mai mic model de la Dacia este Sandero, iar potrivit Autobild noul model ar fi cu cel puţin 1.900 de euro mai ieftin decât Sandero (inclusiv cu ABS, ESP şi airbaguri). Maşina va avea trei uşi: două uşi şi hatchback.

Două nume au fost speculate pentru noul model Dacia: City şi Towny.

Dezvoltat in comun cu noua generatie de automobile smart, Noul Twingo are motorul amplasat în spate. De asemenea, şi tracţiunea va fi tot pe roţile din spate, scrie 0-100.ro. Maşina va fi oferita cu un motor SCe 70 (1 litru, 70 CP, 91 Nm, natural aspirat, disponibil cu sau fara Start/Stop) si cu unul TCe 90 (0,9 litri, 90 CP, 135 Nm, turbo, Euro 6, disponibil standard cu Start/Stop).

Noul Twingo are 3,59m lungime, 1,64 m latime si 1,55 m inaltime, un ampatament de 2,49 m si portbagaj de 219 litri.

Renault se pregăteşte pentru o nouă etapă în 2015 când va lansa maşina cu un preţ mai mic de 4.500 de euro, al cărui concept a fost prezentat la începutul lunii februarie cu ocazia salonului de la New Delhi. Acest viitor ‘mini-Logan’, conceput şi produs în cadrul alianţei Renault-Nissan la uzina de la Chennai din sudul Indiei, ar putea ajunge eventual şi în Europa.

Vânzările mondiale înregistrate anul trecut de grupul Renault au crescut cu 3,1%, până la 2,628 milioane vehicule, însă această creştere se datorează vehiculelor ieftine, vândute atât sub marca românească Dacia cât şi sub marca Renault, care au reprezentat 41,3% din volumul total de vânzări. Fără această gamă, vânzările Renault ar fi scăzut cu 3,2%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Sursa: economica.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *