Ultima oră

Dacia va produce la Mioveni Duster cu volanul pe dreapta

Reprezentanţii Dacia au motivat mutarea unei cote de producţie la Mioveni din motive logistice, fiind mai avantajos transportul unităţilor din România decât din India pe o piaţă aflată în plină creştere pentru Dacia.

Uzina Dacia din Mioveni nu era pregătită să fabrice versiunea cu volanul pe dreapta a lui Duster la momentul lansării acesteia pe piaţă, dar facilitatea a primit între timp toate cele necesare adaptării la formatul special necesar vehiculelor create pentru circulaţia pe partea stângă.

Spre deosebire de actualul Duster facelift comercializat pe piaţa din Europa, versiunea cu volanul pe dreapta a SUV-ului de la Dacia este cea de dinainte de facelift. Cei de la Dacia nu au precizat încă dacă vor actualiza în viitorul apropiat şi versiunea cu volanul pe dreapta a lui Duster sau dacă vor păstra configuraţia actuală în producţie până la înlocuirea modelului cu o nouă generaţie. Dacia Duster a fost lansat pe piaţa din Regatul Unit în a doua parte a anului 2012.

Cu trei luni înainte ca maşina să ajungă fizic în reprezentanţe, modelul înregistrase deja peste 1.000 de comenzi în Regatul Unit.

”Am ştiut întotdeauna că Dacia are potenţialul de a pătrunde cu succes pe o piaţă britanică stagnantă. Vârful nostru de gamă Duster se bucură de un start de succes, chiar şi înainte ca primele unităţi cu volan pe dreapta să fie livrate în Regatul Unit”, a declarat Phil York, directorul de marketing Dacia Marea Britanie.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *