Politică

Dacian Cioloş va prezenţa situaţia economică în faţă Parlamentului la ora 14:30

Dacian Cioloş a fost invitat în Parlament pentru a prezenţa un raport cu privire la execuţia bugetară.

"S-a decis invitarea prim-ministrului în Parlament pentru a prezenţa un raport cu privire la execuţia bugetului, pentru că, în spaţiul public, au apărut tot felul de informaţii contradictorii. Birourile permanente reunite s-au consultat cu cabinetul premierului şi am convenit – luni, săptămâna viitoare, pe 19 septembrie, la ora 14,30, va fi prezent în faţă Camerelor reunite", afirmă preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

El a precizat că premierul Cioloş va avea 30 de minute la dispoziţie, în plenul reunit, pentru a face o prezentare, la începutul şedinţei. Vor urmă intervenţiile din partea grupurilor calculate proporţional cu numărul de parlamentari şi la sfârşit premierul va răspunde întrebărilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a adresat primului ministru o scrisoare deschisă în acest sens: "Consider că este absolut necesar să avem o poziţie clară din partea dumneavoastră cu privire la intenţiile reale ale Guvernului, întruacât informaţiile contradictorii care vin, în mod direct sau indirect, din partea membrilor Executivului generează confuzie şi îngrijorare în rândul investitorilor, salariaţilor şi al tuturor celorlalţi cetăţeni", arată Dragnea, printre altele, în scrisoare, făcând referire la posibilele modificări ale Codului fiscal vehiculate în presă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat, în aceeaşi zi, că Dacian Cioloş va merge în faţă Parlamentului pentru a prezenţa situaţia economică: "E foarte bună iniţiativa preşedintelui PSD pentru că va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în Parlament şi să arate că datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o creştere economică de 6% în trimestrul doi, sunt încasări peste program. Este şi o bună posibilitate de a atrage atenţia în Parlament asupra iniţiativelor legislative care pun presiune pe buget şi, pe cale de consecinţă, pe deficitul bugetar stabilit tot de Parlament. Prim-ministrul va merge în Parlament aşa cum a făcut-o de fiecare dată şi aşteaptă doar să fie stabilită dată conform procedurilor de acolo", a precizat Liviu Iolu.

Liviu Dragnea susţinea, în scrisoarea deschisă adresată lui Dacian Cioloş, că au apărut "mai multe semnale alarmante privind intenţia Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activităţi independente prin schimbarea radicală a Codului Fiscal". 

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *