Lumea

Dan Mocanu: „Vreau să devin diplomat”

Actualmente este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Spiru Haret”. Este președinte al senatului elevilor de la această instituție, dar și membru al Comitetului de conducere al Board Youth Bank (Banca tinerilor), care se ocupă cu proiectele finanțate dedicate tinerilor.

Dan Mocanu este unul dintre cei mai activi elevi ai Liceului Teoretic „Spiru Haret”. În afară de ore, cel mai mult timp i-l ia activitatea în cadrul senatului elevilor. Unul dintre cele mai vechi proiecte ale tânărului este Academia succesului, un proiect cu o periodicitate lunară, menit să faciliteze interacțiunea dintre liceeni și personalități de valoare din R. Moldova, care ar putea reprezenta niște modele pentru tineri. Printre invitații academiei au fost Ion Sturza, Iurie Leancă, Dorin Drăguțanu, Marius Lazurca, Maia Sandu, Constantin Haret și mulți alții.

Recent, Senatul elevilor Liceului „Spiru Haret” a lansat un club de antreprenoriat – „J. D. Rockefeller”, care este o platformă de cultivare a spiritului de întreprinzător, de educație financiară și de dezbatere a subiectelor antreprenoriale.

„Acest proiect își are extinsă aria geografică în întreg municipiul, având membri din mai multe licee din capitală. Săptămâna viitoare urmează să lansăm un alt proiect, dedicat dezvoltării personale a elevilor de la Liceul „Spiru Haret”, numit Școala de educație alternativă – „Start Me UP”. Lecțiile din cadrul acestui program se vor desfășura în zilele de weekend, pe parcursul unei luni de zile. În cadrul școlii, tinerii vor fi instruiți în cinci domenii-cheie, despre care auzim mai puțin în timpul orelor: managementul timpului, educația financiară, pro-activitate, goat-setting și Public Speaking. Trainingurile vor fi susținute de către experți în domeniile respective”, afirmă Dan Mocanu.

Săptămâna trecută, împreună cu ministrul Educației, Maia Sandu, la liceu a fost lansat Consiliul național al elevilor. „Ideea a venit de la elevii Liceului „Spiru Haret”, în cadrul unei întâlniri informale cu doamna ministru în octombrie trecut. Scopul nostru este de a crea o structură consultativă și reprezentativă pe lângă Ministerul Educației, formată din 25 de elevi din întreaga republică, selectați în bază de concurs, care vor oferi permanent ecou față de politicile educaționale elaborate de minister”, ne-a explicat președintele senatului.

Către sfârșitul anului de învățământ, Dan Mocanu preconizează să organizeze cea de-a doua ediție a Festivalului de muzică rock la Liceul „Spiru Haret”. La prima ediție a participat una dintre cele mai apreciate trupe din spațiul românesc – „Alternosfera”. Întrebat ce dorește să devină în viață, Dan ne-a spus fără să ezite prea mult: „Am fost pasionat de istorie și literatură. Vreau să devin diplomat. Am fost inspirat să aleg această filieră, care presupune sacrificarea întregii personalități cu toate dimensiunile ei”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *