Sănătate

De ce e bine să ai acnee în adolescenţă

Cu toate acestea, persoanele care au acnee în tinereţe, până la 25 de ani, sunt avantajate. Cercetătorii britanici au descoperit că persoanele care au acnee în adolescenţă nu suferă de bătrâneţe prematură.

Cică e bine să ai acnee! O spun cercetătorii
Un studiu realizat de cercetătorii de la King’s College din Londra, care a fost publicat în revista „Journal of Investigation Dermatology” dezvăluie că persoanele care acneea din adolescenţă are rolul de a preveni îmbătrânirea prematură a pielii. Cu alte cuvinte, dacă ai avut acnee când aveai 15 sau 16 ani, ridurile vor întârzia în cazul tău.

Studiul susţine că celulele responsabile de îmbătrânirea tenului sunt mai puţin vulnerabile la maturitate, ceea ce înseamnă că pielea îmbătrâneşte într-un ritm mai lent în comparaţie cu pielea persoanelor care nu au astfel de probleme dermatologice la pubertate şi în liceu.

Acest lucru se datorează factorilor genetici, iar responsabili de acest mod straniu în care se dezvoltă organismul uman sunt telomerii, învelişul de la extremităţile genelor îmbătrânirii. Telomerii protejează cromozomii de pericolul deteriorării şi sunt mai largi în cazul persoanelor care au suferit din cauza coşurilor în adolescenţă.

Acneea este o boală a pielii care se caracterizează prin apariţia unor leziuni la nivelul epidermei. În majoritatea cazurilor, acneea apare pe faţă, însă există şi acnee inghinală, iar coşurile pot apărea pe piept sau pe spate. În adolescenţă, această afecţiune a pielii se manifestă din cauza interacţiunii dintre hormoni (în intervalul 13-19 ani au loc cele mai multe schimbări hormonale, atât la fete cât şi la băieţi), sebum şi bacterii. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *