Bună Dimineața

De ce nu mă identific cu protestul unde „moldovenii s-au unit”

Cu șase ani în urmă, știam sigur că Partidul Comuniștilor nu mai are ce căuta la conducere, că e timpul pro-europenilor să muncească. Nici acum nu cred că un viitor alături de Rusia este ceea de ce ar avea nevoie vreodată Moldova. Din păcate, însă, pro-europenii pe care i-am adus noi la conducere s-au dovedit a fi mai interesați în a-și umple propriile buzunare, decât pe-ale votanților lor.

Zic de noi, cei care am umplut centrul Capitalei, pe 7 aprilie, cei care strigau „Jos comuniștii!”, cei care au fost bătuți și violați prin subsoluri, și nu cei care au incendiat Parlamentul și Președinția, nu cei care provocat la violențe și au furat bunuri din instituțiile de stat.

Ideea de integrare în UE a fost exploatată suficient de mult de niște escroci, la fel ca cea de Unire cu România, de altfel. Acum s-au găsit alte lozinci.

Acum, pseudo-pro-europenii au tot dat-o-n bară la nesfârșit și au creat atmosfera perfectă pentru ca Platforma DA, Partidul Nostru și Partidul Socialiștilor cel puțin să creeze impresia că sunt o echipă consolidată și că au trecut peste toate orgoliile ca să lupte împreună împotriva celui mai mare rău din această țară – monstrul Plahotniuc.

Toate bune, doar că încă înainte ca matrioștele Usatîi și Dodon să dea mâna cu Năstase (sau cel puțin înainte ca să știm noi c-au făcut-o), unioniștii au fost alungați din PMAN sub pretextul că ar face politică. Iar duminica aceasta, pe scena din orășelul Platformei „Demnitate și Adevăr”, care pretinde să aibă și unioniști în echipa sa, s-a repetat de sute de ori că „nu contează ce limbă vorbim și de ce etnie suntem”, s-a scandat „Unire moldoveni/cetățeni!”, toate cu intenția mult prea evidentă de a distruge tot ce au construit până acum tinerii de la Acțiunea 2012, ODIP și Tinerii Moldovei.

În timpul manifestării, la unul dintre prietenii media ai protestului, JurnalTV, se spunea că „unioniștii sunt bursierii lui Plahotniuc”, iar la PublikaTV, dușmanul media nr.1 al protestului, arăta cum puținii românii care s-au adunat să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, să comemoreze Unirea Principatelor românești, erau agresați de câțiva protestatari veniți în PMAN. Asta nu pentru că susține ideea de Unire a R. Moldova cu România, ci pentru că, de când au început protestele împotriva actualei guvernări, Publika a tot scormonit ca să compromită în fel și chip organizatorii. Dacă unioniștii ar fi fost bruscați la mitingul de susținere a PD, Publika n-ar fi publicat această informație.

Partea bună a acestui război mediatic este că a găsi mizerii despre opoziție și actuala conducere nu este deloc complicat. Și mai bine este că „Unire moldoveni” nu a fost decât un mit, distrus ușor prin intermediul unui bărbat care a turnat povești pe microfonul postului TV Publika despre cum acesta a fost plătit de Usatîi ca să vină la protest, pentru ca apoi, să-i zică lui Usatîi că Dodon l-a plătit pentru a spune lucrurile astea la TV.

Nu mă pot identifica cu un protest în care unionismul nu-și are loc, însă unde, în schimb, își au loc doar niște tâlhari care vor să ia locul altor tâlhari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *