Actualitate

De ce să nu iei niciodată medicamentele de răceală. Cum trebuie să te tratezi

Iată de ce să nu mai iei niciodată medicamente de răceală!

E timpul să lași deoparte remediile despre care crezi că te-ar putea face bine și să deschizi mai bine ochii înainte de a începe să te tratezi. Nu contestă nimeni faptul că medicamentul pe care îl iei tot timpul ar putea să îți calmeze febra sau să îți vindece durerea de cap. Cu toate acestea, au fost realizate cercetări care sugerează faptul că anumite pastile precum Tylenolul sau orice conține ibuprofen nu sunt ceea ce ai nevoie. Cu alte cuvinte, vei începe să te simți mai bine, dar asta nu înseamnă că starea de sănătate va fi una bună. De fapt, administrarea unor astfel de medicamente ar putea crește numărul de cazuri de gripă sezonieră.

Poate că te întrebi cum este posibil acest lucru și care sunt factorii pentru care gripa ar putea fi declanșată chiar de ceea ce ar trebui să o învingă. În primul rând, o persoană care este bolnavă, dar ia astfel de medicamente pentru a-și diminua simptomele, va avea impresia că se simte mai bine, dar va ajunge doar să îi infecteze pe alții. De asemenea, există unele cercetări care sugerează faptul că remediile care promit să reducă febra determină răspândirea cu ușurință a microbilor, astfel că gripa sau răceala vor pluti în mediul înconjurător, îmbolnăvind și alți oameni.

Au fost realizate mai multe experimente care să arate specific modul în care medicamentele pentru febră determină răspândirea virusului. De asemenea, cercetătorii susțin că există o potențială legătură între remediile care reduc febra și bolile infecțioase, care se manifestă pe o perioadă mai lungă de timp.

Prin intermediul unui studiu realizat cu ajutorul persoanelor care prezentau, deja, semne clare de răceală, cercetătorii au descoperit că cei care au apucat să ia ceva pentru reducerea febrei erau mai predispuși să împrăștie virusul decât cei care nu s-au tratat. De asemenea, o cercetare recentă a dovedit clar faptul că dozele de medicamente administrate persoanelor bolnave nu au avut niciun efect, ba dimpotrivă.

Chiar dacă nu sunt definitive, aceste studii subliniază clar faptul că tratarea răcelii cu pastilele pe care le luăm de obicei sau administrarea unui sirop la primele simptome nu sunt cele mai bune metode la care ar trebui să apelăm. Medicii recomandă medicamentele pentru reducerea febrei doar în cazul în care aceasta este crescută, iar pacientul se simte incomod. Pentru că temperatura ridicată reprezintă o reacție pe care organismul o are la infecție, medicii sau farmaciștii nu ar trebui să recomande prea frecvent administrarea pastilelor care o combat.

Cu toate acestea, autorii studiilor, dar și foarte mulți experți în sănătate subliniază importanța pe care o are odihna, relaxarea, dar și statul acasă atunci când boala își face apariția. Medicamentele fără prescripție medicală pot ameliora simptomele, dar singura modalitate de a scăpa de răceală sau gripă este să îi oferi corpului ocazia de a se recupera.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *