Actualitate

De cine trebuie să ne APĂRĂM – Rusia sau România? Strategia de securitate a statului va fi definitivată până la sfârşitul lunii

„Documentul va fi prezentat cu întârziere, deoarece ne-am dorit să fie unul relevant atât pentru clasa politică, cât şi pentru societatea civilă. Proiectul noii Strategii cu privire la securitatea statului are şase priorităţi: statul de drept şi încrederea cetăţenilor în instituţiile statului, buna guvernare, lupta împotriva corupţiei, transparenţa şi eficienţa deciziilor, dezvoltarea economiei durabile şi dezvoltarea capacităţii de apărare militară a ţării”, a adăugat Curăraru.

Elena Mârzac, director al Centrului de Informare şi Documentare NATO în Republica Moldova, a declarat că apreciază proiectul noii Strategii privind securitatea statului. „Este un document politic exhaustiv. Elaborarea unor astfel de documente este mai dificilă, dacă e să luăm în considerare contextul geopolitic, situaţia internă din Republica Moldova şi divizarea societăţii”, a declarat Mârzac.

Colonelul în rezervă Andrei Covrig consideră că asupra proiectului respectiv mai trebuie încă de lucrat. „Când ne referim la conceptul de securitate a ţării, nu ne referim doar la militărie. Conceptul de securitate mai include securitatea economico-financiară, securitatea energetică, securitatea alimentară etc. Se observă că acest document a fost elaborat de un singur om şi este individualizat. La acest proiect mai trebuie de lucrat, avem experţi foarte buni în domeniul securităţii şi ar fi binevenit să fie implicaţi”, a spus Covrig.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *