Politică

De la tribuna Adunării generale a ONU: Timofti cere retragerea trupelor ruse

"Trupele ruse, care staţionează pe teritoriul Republicii Moldova fără consimţământul statului gazdă şi contrar prevederilor constituţionale şi angajamentelor internaţionale, ar trebui să fie retrase", a afirmat Nicolae Timofti. El a mai vorbit în alocuțiunea sa despre scopul cel mai important al Moldovei, acela de a adera la Uniunea Europeană și a mulţumit partenerilor internaţionali pentru sprijinul acordat.

Vorbind despre conflictul din stânga Nistrului şeful statului de la Chișinău a declarat că această situaţie subminează securitatea naţională şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. Timofti susține că problema transnistreană grevează asupra dezvoltării economice, divizează societatea şi generează încălcarea drepturilor omului în regiunea sparatistă.

"Scopul nostru final este reintegrarea ţării. Regiunea transnistreană urmează să beneficieze de un statut special în cadrul Republicii Moldova, ce-i va oferi un nivel înalt de autoguvernare", a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.
Oficialul a mai declarat că ţara noastră se bucură de o stabilitate politică, care îi va permite să se dezvolte după depășirea acestei etape. Discursul preşedintelui moldovean la sesiunea Adunării Generale a ONU, de la New York, a durat 18 minute. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *