Sport

De necrezut: Un român e cel mai puternic impresar din lume!

Chiar dacă în ţară noastră este practic necunoscut, Constantin Dumitraşcu a reuşit în 2017 să depăşească agenţi că Mino Raiola, impresarul lui Pogba sau Ibrahimovici, şi Jorge Mendes, reprezentantul lui Cristiano Ronaldo.

Potrivit celor de la Forbes, Dumitraşcu a negociat în acest an contracte în valoare de 1,08 miliarde de dolari pentru clienţii săi, primind din comsioane peste 100 de milioane de dolari!

Printre jucătorii reprezentaţi de compania agentului român se află superstaruri ale fotbalului mondial, aşa cum sunt Edinson Cavani (PSG), Philippe Coutinho (Liverpool), Douglas Costă (Juventus) sau N’Golo Kante (Chelsea).

"Surprinzător, nici măcar unul dintre clienţii lui Dumitraşcu nu încasează salarii de ordinul sutelor de milioane, dar mai mult de 50 dintre ei câştigă mai mult de 10 milioane de dolari pe an, ceea ce a făcut că firma să, Mondial Sports Management, să ocupe locul 7 în topul celor mai valoroase agenţii de sport în 2017", notează Forbes.

Despre impresarul român se mai spune că "preferă să abordeze contractele într-o manieră de business pentru a se îngriji de bunăstarea clienţilor lui. Cluburile au tendinţa de a preferă negociatori tăcuţi, aşa cum e Dumitraşcu, influenţă lui fiind deja una uriaşă. Cu jucătorii săi avant contracte de peste un miliard de dolari, Dumitraşcu are tot ce îi trebuie pentru a se impune că unul dintre cei mai mari agenţi din lume".

Constantin Dumitraşcu împarte prima poziţie a topului celor mai puternici impresari ai planetei cu Scott Boras, impresarul care controlează cele mai mari nume din baseball.

Pe poziţia a treia se află Jorge Mendes, văzut de mulţi drept cel mai influent impresar din fotbal.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *