Actualitate

Declaraţii despre Moldova şi „jaful secolului” în Congresul SUA

Cel care a pus tema pe tapet, într-o rezoluţie, a fost congresmanul republican Randy Weber.

Rezoluţia, prezentată miercuri, 28 septembrie, la tribuna Camerei Reprezentanţilor, ar urma să încurajeze sprijinul Statelor Unite pentru consolidarea eforturilor anticorupţie în Republica Moldova și consolidarea instituțiilor democratice.

„America și aliații săi s-au trezit din nou atacați de acțiunile agresive ale Rusiei, care continuă să implementeze metode politice și economice de tip sovietic. Federația Rusă a pus ochii pe statele vecine din Europa de Est. Unul dintre aceste state vulnerabile este Republica Moldova. Localizarea strategică a Republicii Moldova face loialitatea sa să fie extrem de semnificativă. O altă problemă este că Rusia continuă să violeze hotarele și să se implice în afacerile interne ale Republicii Moldova”, a comentat Randy Weber de la tribuna Congresului.

„În 2014, aproape un miliard de dolari, sau 12% din PIB-ul ţării, a fost furat din trei cele mai mari bănci din Moldova. Acest scandal bancar a fost posibil doar cu implicarea mai multor oligarhi, dar şi a oficialilor aleşi. Actualii membri ai guvernului din Republica Moldova au demonstrat cât de sensibilă este Moldova faţă de influenţa malefică a Imperiului Rus. Acest jaf al secolului nu afectează doar instituţiile financiare din toată lumea, dar este și un exemplu al de eforturilor sistematice din partea Rusiei care subminează necontenit supremaţia legii”, a mai spus congresmanul. 

infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *