Sănătate

Delicioasa budincă din avocado te apară de boli

De asemenea, cei care urmează o dietă săracă în proteine sunt sfătuiţi de specialiştii în nutriţie să consume multe grăsimi sănătoase, regăsite din plin în avocado, dar şi în uleiul de cocoş, în cel de măsline, în unt sau în nuci. Din acest punct de vedere, statisticile sunt evidente: un avocado are în jur de 22,5 g de grăsimi, dintre care două treimi sunt mononesaturate. Aceste fructe conţin foarte puţină fructoza, iar acest aspect este foarte apreciat mai ales de persoanele care manifestă tendinţa rapidă de îngrăşare. În plus, avocado, conţine 20 de nutrienţi esenţiali, precum fibrele, potasiul, vitamina E, acidul folic şi complexul de vitamine B.

Odată introduse în alimentaţie, fructele-minune îşi demonstrează proprietăţile antioxidante puternice şi ţin la distanţă diverse tipuri de cancer. Consumul regulat de avocado mai prezintă un avantaj însemnat pentru protecţia unui organ intern foarte important.

Fructele verzi ajută ficatul împotriva cirozei şi a hepatitei virale, dar conţin şi anumiţi compuşi care distrug celulele cancerului oral. Avocado garantează sănătatea sistemului cardiovascular, prin conţinutul de vitamina B6 şi prin acidul folic.

Totodată, fructele-minune protejează inima şi susţin activitatea cardiacă, reglează hipertensiunea arterială, protejează celulele de radicalii liberi şi scad riscul dezvoltării bolilor inflamatorii şi degenerative. Şi persoanele care au probleme cu vederea beneficiază de miracolul numit avocado. Consumul regulat al acestui fruct îmbunătăţeşte vederea cu ajutorul luteinei, responsabilă pentru prevenirea şi stoparea degenerării maculare asociate cu înaintarea în vârstă şi cataractă.

Pentru a va bucură de efectele fructului exotic, va recomandăm o reţeta delicioasă şi uşor de preparat: budincă din avocado. Aveţi nevoie de trei avocado coapte, de şase linguri de lapte de cocoş, de două linguri de miere, 1/4 cană cacao, două linguri cu ulei de cocoş şi o lingură cu extract de vanilie. Toate acestea se pun în blender şi se omogenizează. Toată compoziţia se lasă la rece aproximativ 30 de minute după care se poate savura aşa cum merită.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *