Politică

Deputaţii au intrat în vacanţă. Sunt aşteptaţi în Parlament în septembrie

Legiuitorii au făcut totalurile acesteia, deplângând situația grea din Republica Moldova, acuzându-se reciproc pentru aceasta.

În cele șapte luni de activitate din această sesiune, parlamentul a învestit două guverne, a votat bugetele și politica bugetar-fiscală a țării pentru acest an și a inițiat o reformă a procuraturii în mai puțin de 20 de ședințe față de cele 40 prevăzute. La final de sesiune, deputații s-au criticat reciproc pentru starea în care se află Republica Moldova.

În doar câțiva ani în Republica Moldova s-au furat aproximativ 40 de miliarde de lei, atât din sistemul bancar cât și din granturi și împrumuturi externe, iar oamenii trăiesc tot mai greu, a declarat deputatul socialist Ion Ceban.

Pe de altă parte, liberalul Veaceslav Untilă a arătat că furturile de la Banca de Economii au început încă în perioada comunistă.

În același timp și deputatul PCRM Victor Mândru a accentuat că criza economică și socială se aprofundează, iar societatea este din ce în ce mai divizată și a chemat la formarea unui guvern de unitate națională.

Și președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov a vorbit despre divizarea societății și a îndemnat politicienii să evite pe viitor crizele politice și economice.

În același timp vicepreședintele parlamentului din partea PLDM Liliana Palihovici i-a îndemnat pe deputați să lase criticile și să treacă la acțiuni concrete și a vorbit despre prioritățile din viitoarea sesiune, în sepcial cele din domeniul social

Deputații vor reveni în șeedințe în luna septembrie.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *