Ultima oră

Deputaţii nu se pot întruni în şedinţă, din cauza lipsei de CONSENS în unele comisii

La rândul său, Biroul permanent al Parlamentului nu s-a convocat în ședință pentru că unele comisii nu au fost gata.

”Biroul permanent nu s-a întrunit pentru că unele comisii nu au fost gata cu agenda parlamentară. Nu sunt gata rapoartele comisiilor pe unele proiecte, nu este un consens pe unele proiecte”, a spus Sergiu Sîrbu, meționând că există și un mic blocaj în Comisia economie, buget și finanțe, unde sunt mai multe proiecte importante.

În același timp, solicitat de Realitatea.md, președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, a spus că a fost o estimare prealabilă ca prima ședință a Parlamentului să aibă loc pe data de 18 septembrie.

”Pentru ca ședința să aibă loc, este necesar ca toate fracțiunile să își stabilească agenda parlamentară, proiectele, fracțiunile ar trebui să își strângă rândurile. Noi avem mai multe proiecte gata și am fi putut să le dezbatem și fără avizul Comisiei economie. Pur și simplu, încă evluăm disponibilitatea de a vota unele proiecte”, a menționat Valeriu Streleț.

Menţionăm că, ieri, şedinţa Comisiei economie au avut loc din cauza că nu s-au prezentat deputaţii din fracţiunile PLDM, PD şi PLR. Comisia urma să discute despre proiectul liberal-reformatorilor prin care se propune constatea ilegalității concesionării Aeroprotului Internațional Chișinău, despre proiectul privind exproprierea de interes național a pachetului de acțiuni, în mărime de 22,75% în Banca de Economii cedate în urma tranzacției din iulie 2013, dar şi să audieze o informație privind acțiunile întreprinse de Guvern în susținerea producătorilor, în condițiile dificile la exportul de produse agricole din Republica Moldova.

Sesiunea plenară primăvară-vară s-a încheiat pe 31 iulie. Atunci, Guvernul și-a asumat răspunderea pe 11 proiecte, care trebuiau să fie adoptate propritar de Legislativ. Deputații au revenit din vacanță pe 8 septebmrie.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *