Astăzi 14 Decembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la 13 Decembrie 2017
Abonamente

Actualitate 3 Decembrie 2017, ora 14:38

Deschiderea punctului de control comun MOLDO - ROMÂN la Galați, o inițiativă a ministrului Jizdan și ministrei Carmen Dan din România

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ministrul de Interne a Republicii Moldova, Alexandru Jizdan, de comun cu ministra de Interne a României, Carmen Dan, intenționează să deschidă un punct de control comun la Galați. 

Declarația a fost făcută de Jizdan în cadrul unui interviu realizat de Moldpres. Totodată, acesta a subliniat că ține o legătură strânsă cu omologul său din România, discutând prin intermediul telefonului.

„M-am văzut cu ministrul de Interne a României, Carmen Dan, în cadrul întrevederii bilaterale a cabinetelor de miniștri. Din start am avut un dialog foarte productiv, ulterior am comunicat prin intermediul telefonului. Există o inițiativă a noastră de a avea un punct de control comun la Galați. Sunt niște întrebări la care nu avem un răspuns definitiv până acum, dar cu certitudine există dorința noastră de a avansa pe aceste probleme”, a declarat Alexandru Jizdan.Mai mult, ministrul de Interne a menționat că intenționează să se vadă cu omologii săi din România și Ucraina într-un format trilateral.

„Noi ne-am asumat această iniiativă și finalizare a acestei acțiuni. Sper că în viitorul apropiat noi vom avea această întrevedere”, a subliniat Jizdan.

Sursa: Realitatea.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul