Actualitate

DESERT DIETETIC. Budincă de orez cu pere şi scorţişoară

Budincă de orez cu pere şi scorţişoară este un desert perfect pentru persoanele care suferă de urticarie. Atât perele, cât şi orezul sunt considerate alimente hipoalergenice, iar combinaţia de ingrediente din reţeta ajută la reducerea sensibilităţii la diverşi factori alergeni!

Ingrediente:
200 g orez basmati brun
400 ml apă
1/2 linguriţă sare
600 ml lapte de orez
70 g zahăr brun
1 lingură pudra de scorţişoară
1 lingură amidon de porumb
1 linguriţă extract de vanilie
4 pere organice (bio), spălate, curăţate şi feliate

Mod de preparare:
Pune orezul cu apă şi sarea la fiert, într-o oală cu capac, timp de 45 de minute sau până când orezul absoarbe tot lichidul. Adaugă apoi laptele de orez, zahărul şi scorţişoară şi amestecă totul, lăsând orezul să fiarbă în continuare, încă zece minute.

Separat, diluează amidonul de porumb în puţină apă şi adaugă-l apoi peste orez. Amestecă bine orezul, pe foc, până când se îngroaşă. Opreşte focul, adaugă vanilia şi lasă preparatul să se răcească. Bagă budincă la frigider, timp de 2 ore. Serveşte deşertul rece, cu felii de pere deasupra. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *