Actualitate

Despre ce este documentarul CNN dedicat lui Putin?

Zakaria își susține poziția afirmând că spre deosebire de șefii celor mai puternice state din lume – SUA si China – Putin concentrează în mâinile sale mult mai multă putere.

Între timp, secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a criticat deja documentarul, care timp de 45 de minute „demonizeaza Rusia”, spune el, dar precizeaza că partea rusă a avut totusi posibilitatea să-si exprime punctul de vedere.

Fareed Zakaria spune povestea venirii la putere a lui Putin și trece in revista pe scurt evenimentele din Rusia de la sfârșitul anilor 1980 și până în prezent. Principalii experți ai documentarului sunt jurnaliștii americani familiarizați cu politica din Rusia: Julia Ioffe, Masha Gessen, redactorul-șef al The New Yorker David Remnick; poziția lui Putin în documentar este aparata de Dmitri Peskov.


Pe scurt din film

Putin se teme de oameni – a fost martorul demonstrațiilor din Dresda, din 1989. Acum, el își suprima frica prin control extrem. Putin controlează televiziunile și tot restul în Rusia. El a intrat în politică din KGB-ul și visa la putere. Eltin era un presedinte care dansa și se comporta necorespunzător, țara avea nevoie de un nou lider. Rusia s-a îndragostit de Putin, Bush și Hollywood l-au iubit pe Putin, doar Hillary Clinton l-a urât. Dar luna de miere a trecut.

În anul 2011 a început „Primăvara arabă”, Putin se temea că va avea aceeasi soarta ca si Gaddafi. Rușii s-au supărat că el că se ține cu dintii de președinție și au ieșit în stradă după fraudarea alegerilor în Duma de Stat. Putin a acuzat-o pe Hillary Clinton de organizarea protestelor. El a lacrimat, dar a câștigând bătălia pentru putere si nu a uitat că Clinton ”i-a tras clapa”. Șeful Kremlinului a ordonat să fie sparte serverele democraților din ura personală pentru Clinton. În 2015 l-au ucis pe Nemțov, care a scris despre palatele lui Putin.

William Browder: Putin este cel mai bogat om din lume, eu sunt sigur că are 200 de miliarde $.

Peskov: Putin nu are nimic.

A început criza și sancțiunile, dar Putin a făcut față dificultăților. El ar putea spune ca a facut „Rusia din nou mareață”, dar acesta e sloganul lui Trump.

Mulți cred că Putin este mai inteligent și mai experimentat decât Trump. Pentru a-l înțelege mai bine pe Putin, este necesar să înțelegem Rusia. După revoluție, Marele Război pentru Apărarea Patriei, dezintegrarea URSS și haosul epocii Eltin, Putin a adus stabilitate, iar Rusia a început să fie respectata.

Putin înțelege Rusia, dar și lumea – și o manipulează. Îl înțelege Trump pe Putin? 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *