Actualitate

DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!, LA CHIŞINĂU

Evenimentul, la care a participat conducerea Primăriei, politicieni, oameni de ştiinţă, scriitori din Moldova şi România, locuitori ai capitalei, a dat startul manifestărilor, dedicate celei de-a XVI-a ediții a sărbătorii numite oficial ”Limba Noastră”- cea română, adăugăm noi.

Dezvelirea bustului lui Andrei Mureșanu a început cu intonarea imnului național ”Deșteaptă-te, române!”, scris de către marele poet revoluționar.

După cum a declarat parohul Bisericii “Sfinții Trei Ierarhi” și directorul Bibliotecii Județene "George Coșbuc" din Bistrița-Năsăud, Ioan Pintea, Andrei Mureșanu se va alătura astfel altor doi bistriţeni – Liviu Rebreanu şi George Coşbuc, într-un amfiteatru la Chișinău, în care sunt
prezente cele mai mari nume ale literaturii române .

În discursul său, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat că asemenea evenimente, care contribuie la afirmarea valorilor noastre naţionale, trebuie să continue. Edilul a îndemnat asistența să studieze în continuare creația lui Andrei Mureșanu și să înțeleagă mesajul profund al scrierilor sale pentru a nu fi mințiți de nimeni în ceea ce privește identitatea noastră națională.

Prezent la eveniment, președintele ICR Chișinău, poetul Valeriu Matei, a declarat că se simte mândru de prezența bustului lui Andrei Mureșanu pe Aleea Clasicilor, acesta fiind un poet unic de inspiraţie realistă.

Lucrarea, realizată în bronz și semnată de sculptorul Alexandru Gavrilaş este o donație a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Ioan POPESCU

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *