Actualitate

Detalii noi despre furtuna magnetică care va lovi Pământul astăzi

Potrivit avertismentului centrului de meteorologie, furtuna magnetică poate duce la probleme în funcționarea dispozitivelor electronice, în special a mijloacelor de comunicații și, de asemenea, poate crește riscul accidentelor tehnogene, scrie Rador. În 2012, o furtună magnetică a afectat România, însă pagubele n-au fost foarte mari. Telefonia mobilă a fost perturbată circa 10 minute, potrivit observator.tv.

În plus, astfel de fenomene pot provoca un disconfort persoanelor cu meteosensibilitate crescută. ”Furtunile magnetice afectează şi sănătatea populaţiei. Dureri de cap, migrene, palpitaţii, insomnie, căderi de tensiune – sunt câteva dintre simptomele pe care le putem resimţi. Fenomenul va lovi Pământul mâine şi poimâine. Aşa că dacă veţi simţi o schimbare bruscă a stării dumneavoastră, aceasta este cauza”, a spus Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic.

Furtuna magnetică este o perturbare temporară a magnetosferei cauzată de perturbări ale materiei interplanetare.

O furtună magnetică este o componentă majoră a vremii spațiale și este cauzată de unda de șoc a vântului solar care interacționează cu câmpul magnetic al Pământului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *