Astăzi 20 Noiembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 18:38
Abonamente

Politică 14 Septembrie 2017, ora 12:57

Deţinuţii vor avea dreptul la mai multe convorbiri telefonice

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Un ordin ce prevede modificarea numărului şi duratei convorbirilor telefonice la care au dreptul condamnaţii va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, durata convorbirilor telefonice dar şi numărul acestora vor fi determinate de administrația penitenciarului în conformitate cu niște reguli stabilite de Ministerul Justiției.

Documentul prevede că pentru a putea beneficia de convorbiri mai lungi, deţinuţii vor trebui să aibă un comportament exemplar, însă vor putea depune contestaţii dacă nu vor fi de acord cu decizia administraţiei penitenciarului.Astfel, potrivit noilor reguli, adulţii condamnaţi la închisoare pe viaţă au dreptul la convorbiri telefonice cu durată de 10-40 minute pe săptămână, iar tinerii care îşi execută pedeapsa în penitenciarele pentru minori pot vorbi la telefon până la 60 minute pe săptămână.

Persoanele aflate în arest preventiv au dreptul la convorbiri telefonice cu durata: adulţii 20-40 minute, minorii 40-60 minute săptămânal. Condamnaţii care au copii cu vârstă de până la şapte ani au dreptul la discuţii telefonice de 40-60 minute. Măsura de stimulare sub formă de oferire a permisiunii de a avea convorbiri telefonice suplimentare se va acorda în limita prevăzută pentru fiecare condamnat, pornind de la regimul de executare a pedepsei.

Anterior deţinuţii beneficiau de apeluri telefonice de până la 20 minute pe săptămână. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md