Sănătate

Detoxifierea si curatarea organismului dupa Paste

Odata cu trecerea sarbatorilor care au adus cu sine lumina si voie buna in suflet, dar si surplus de mancare mai mult sau mai putin sanatoasa, este momentul sa iei in considerare o curatenie generala a organismului. Acesta a muncit din greu, facand ore suplimentare si incercand sa asigure o buna functionare a eliminarii excesului acumulat in aceasta perioada. Nu este nevoie sa trecem la cure de infometare sau diete drastice, este nevoie doar sa urmam cativa pasi simpli care ne vor pune pe picioare in cel mai scurt timp cu minim de efort.

Detoxifierea organismului este indicata de doua ori pe an, astfel vei ajuta corpul sa lupte mai usor cu factorii nocivi exteriori, sa se debaraseze de surplusul care ii ingreuneaza functionarea optima, sa previi problemele tranzitului intestinal lent si totodata sa scapi de bagajul catorva kg inutile.

Ce presupune o detoxifiere eficienta?

In primul rand, principalul scop este acela de a accelera arderile interne in vederea eliminarii toxinelor din organism. Tocmai de aceea este la fel de important sa tinem cont si de “intrari” in aceeasi masura in care o facem cand vine vorba de eliminarea lor. De asemenea, o detoxifierea completa vina sa combata constipatia si radicalii liberi din organism si sa fluidizeze circulatia sangelui.

De ce este necesara detoxifierea organismului?

Din cauza faptului ca suntem bombardati de pretutindeni cu factori nocivi organismului, atat din mediul extern cat si din cel intern, se pune mai mult ca niciodata problema curatarii “masinariei”. Si din moment ce aplicam acelasi principii cand vine vorba despre locuinta noastra, de ce nu am face-o si cand vine vorba despre sanatatea organismului?

Micile excese facute cu ocazia Pastelui pot cauza probleme nu numai persoanelor care sufera de un tranzit intestinal lent sau intampina dificultati in ceea ce priveste arderile sau metabolismul. Mediul exterior prezinta suficiente tentatii nocive. Incepand de la alimente grase si modul in care le preparam, E-urile din produsele de consum pe care le cumparam zilnic, medicamentele, substantele toxice, poluarea – toate acestea pun o povara asupra fragilului nostru mecanism. Insa si organismul poate produce radicali liberi si deseuri iar daca acestea sunt depozitate si nu se elimina corect duc inevitabil la ingreunarea functiilor sale.

Recomandari pentru detoxifiere

Primul si cel mai important aspect in cazul oricarei cure este incurajarea consumului de apa in cantitati mai mari. Aceasta ajuta la curatarea organismului, prin urmare inarmeaza-te cu rabdare alaturi de 2-3 litri pe care sa ii consumi zilnic.

In cazul alimentelor, bazeaza-te in special pe cele neprocesate precum cerealele integrale, semintele, nucile, migdalele insa in acelasi timp nu neglija fructele si legumele. Incearca dieta detoxifianta pentru accelerarea metabolismului care se bazeaza pe reducerea retentiei de apa in vederea scaderii in greutate. Sau, de ce nu, poti incerca o dieta detoxifianta diuretica care consta in exliminarea toxinelor prin intermediul alimentelor care intensifica arderile sau a ceaiurilor care ajuta in acest proces (ceiul de soc, papadie, trei frati patati).

Cea mai recomandata dupa sarbatorile pascale este dieta bazata pe alimente crude, neprocesate, salate din cruditati, cat mai multe fructe, sucuri naturale dar si lactate precum iaurt sau chefir. Macar in perioada curei incearca sa te abtii de la orice lichid carbogazos si de la cafea. Pentru acelasi efect de energizare poti incerca ceaiul verde (2-3 cani pe zi) sau inlocuitor de cafea pe baza de plante naturale. Renunta la dulciuri, produse fainoase, carne si alimente bogate in colesterol si inlocuieste-le cu cele usoare care poti fi asimilate fara probleme de organism.

Pentru efecte eficiente asupra organismului tau incearca dieta de detoxifiere minim pe parcursul a 5-7 zile, timp in care fa tot posibilul sa consumi alimente nutritive in stare naturala. Ajuta organismul sa se regenereze si sa elimine toxinele acumulate in aceasta perioada prin minim de efort insa rezultate vizibile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *