Astăzi 19 Octombrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 06:58
Abonamente

Ultima oră 26 Septembrie 2017, ora 08:51

Dezvăluiri bombă în SUA: Cine l-ar fi avertizat pe șeful Facebook cu privire la influența Rusiei în alegerile din America

Marime Font

Patronul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost avertizat de Barack Obama despre influenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din toamna trecută din SUA, a dezvăluit duminică ziarul Washington Post, informând despre un apel personal în acest sens al ex-preşedintelui american, relatează France Presse.

"La nouă zile după ce Mark Zuckerberg a considerat drept 'nebunească' ideea că ştirile false difuzate pe reţeaua sa de socializare ar fi putut juca un rol-cheie în alegerile americane, preşedintele Barack Obama l-a luat deoparte pe tânărul miliardar din domeniul high-tech pentru a trage, ceea ce el dorea să fie, un semnal de alarmă", scrie cotidianul american, conform Agerpres.

"Într-o cameră privată în marja unei reuniuni a liderilor mondiali la Lima, în Peru, cu două luni înainte de învestirea lui Donald Trump la Casa Albă, Barack Obama l-a invitat personal pe patronul Facebook să ia în serios ameninţarea reprezentată de difuzarea de ştiri false şi de dezinformarea politică", detaliază publicaţia menţionată.



"Dacă Facebook şi guvernul nu atacă această ameninţare, ar fi avertizat atunci Obama, aceasta ar putea să agraveze în timpul cursei pentru următoarea preşedinţie", potrivit aceleiaşi surse.

Dacă Zuckerberg a recunoscut că ştirile false ar reprezenta o problemă, el i-ar fi răspuns preşedintelui că aceste mesaje nu erau curente pe Facebook, subliniind totodată că nu este uşor de remediat această situaţie, adaugă Washington Post, citând sub rezerva anonimatului o sursă informată despre schimbul de opinii dintre cei doi.

Această conversaţie este dezvăluită în timp ce grupul a indicat cu câteva săptămâni în urmă că sute de conturi false, probabil activate din Rusia, au fost utilizate pentru a cumpăra spaţii publicitare în scopul alimentării tensiunilor politice în SUA înainte şi după alegerile prezidenţiale.

Iar, joi, Facebook a acceptat într-un final să pună la dispoziţia Congresului american conţinutul mesajelor care ar fi fost finanţate de Rusia pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016.

Potrivit Washington Post, hackeri având legătură cu Serviciul de informaţii al armatei ruse (GRU) ar fi început să creeze conturi false pe Facebook în iunie 2016.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 



Cele mai citite articole Timpul.md