Astăzi 16 Ianuarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 11:02
Abonamente

Economie 11 Septembrie 2017, ora 14:44    Din editia print

ÎNCOTRO? Regatul Unit face exporturi cu ARME în ţările cele mai REPRESIVE din lume

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Un adevărat boom financiar la exporturi de arme britanice în ţările care se impun autroitar, cum ar fi Arabia Saudită în pool position, apoi ţări din ex URSS, Venezuela şi nu numai. Dezvăluirea o face Guardian, iar câştigurile sunt imense pentru cele două guverne, Cameron şi May. 

Afaceri cu vânt din pupa pentru exporturile de arme britanice către unele ţări considerate cele mai represive din lume. Dezvăluirea o face Observer, publicaţie duminicală a ziarului progresist Guardian, subliniind cum în ultimii doi ani, sub guvernele conservatoare ale lui David Cameron şi Theresa May, profiturile încasate graţie furnizării de materiale belice ''made in Britain'', către regimurile autoritare, au depăşit 5 miliarde de sterline.

Partea leului, ca de obicei, a avut-o Arabia Saudită, în general imună faţă de Londra, când e vorba de respectarea democraţiei şi a drepturilor omului (a se vedea sângerosul război purtat în Yemen chiar în aceste luni). Când e vorba de afaceri, însă, mai închizi câte un ochi. Dar printre clienţi apar chiar şi republicile ex sovietice Azerbaidjan şi Kazahstan, apoi Venezuela lui Nicolas Maduro, sau însăşi China. Datele au fost făcute cunoscute în ajunul Defence and Security International arms fair (DSEI), expoziţie de sector programată la Londra unde vor fi prezente şi delegaţii din Riad, Egipt, Qatar, Kenya şi Bahrain, potrivit sursei menţionate. Evz.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 15 Ianuarie 2018, ora: 16:07

...(nu) îl mai citim pe Eminescu?...

...(nu) îl mai citim pe Eminescu?... Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Ianuarie 2018, de Pavel Păduraru

CONFIRMAT OFICIAL! „Violul de la Orhei” din 2014 a fost o minciună

Procuratura mun. Chișinău l-a scos de sub urmărire penală pe singurul tânăr învinuit de viol în acest dosar și a constatat că presupusa crimă nu a avut loc

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md