Astăzi 25 Septembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 14:28
Abonamente

Externe 17 Iunie 2017, ora 11:04

Diplomații ruși au fost privați de accesul gratuit pe plajele de lângă New York

Marime Font

 Primăria orașului Oyster Bay de pe insula Long Island, din statul New York, a anulat eliberarea a peste 100 de bilete pentru acces gratuit pe plaje pentru diplomați ruși care lucrează la sediul ONU din New York, și familiile lor.

Aceste bilete gratuite pentru acces pe plajă erau acordate diplomaților ruși în mod excepțional încă de pe vremea existenței URSS.
Oyster Bay, la est de New York, are o populație de aproximativ 300.000 de locuitori. În oras se afla una dintre cele două baze de odihna pentru diplomați din Long Island – vila Elmcroft, aflata pe o proprietate de 5,67 hectare, care include 27 de camere, 11 bai, un teren de tenis, grădini și un teren de fotbal.

Anterior, proprietatea a aparținut fostului guvernator al statului New York, Nathan Miller.Guvernul sovietic a cumpărat-o în 1954.

Proprietatea (foto) a fost folosita ca centru de spionaj, la fel ca și cea din statul Maryland, aflata într-o locație pitorească pe malul Golfului Chesapeake, la aproximativ 100 km de Washington. Administratia Obama a emis un decret în decembrie 2016, prin care închide accesul la cele doua proprietati, ca răspuns la atacul hackerilor ruși în timpul alegerilor prezidențiale din SUA.
Când, în această primăvară, Primaria a primit de la Ambasada Rusa o cerere pentru 116 de bilete pentru acces gratuit la plaje, inspectorul-șef al Oyster Bay, republicanul Jozef Saladino a refuzat.

„Decizia noastră nu are nimic de-a face cu cea a guvernului federal“, – a spus Saladino. El a explicat ca la baza deciziei a fost principiul echității: „Dacă locuitorii noștri trebuie să plătească și ei, de asemenea, trebuie să plateasca“.

Locuitorii orasului achită pentru accesul la plaje 20 $ pe zi, sau pot cumpăra un abonament de 60 $ pe lună. Pentru vizitatori, intrarea la plaja costa $ 50-60 pe zi. Unele plaje sunt deschise pentru nerezidenți doar vara, în timpul week-end-urilor.
Reamintim că, în ziua în care administrația Obama a închis accesul la cele două propritetati din New York și Maryland, ea a decis și expulzarea de la Washington și San Francisco a 35 de diplomați ruși.

„Aceste acțiuni au fost luate ca răspuns la campania de hărțuire a diplomaților americani și acțiunile diplomaților ruși, pe care le consideram ca fiind în afara practicilor diplomatice“, – a explicat atunci Casa Albă.
Totodată, președintele de atunci, Barack Obama, a explicat că, în ultimul an, diplomații SUA de la Moscova au fost supuși unor hărțuiri inacceptabile de către serviciile de securitate ruse și poliție.

Sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora: 11:45

Trei minori reținuți după ce au furat un automobil parcat pe o stradă din Chișinău

Trei minori reținuți după ce au furat un automobil parcat pe o stradă din Chișinău

 Trei minori au fost reținuți de poliție după ce ar fi furat o mașină de la niște locuitori ai orașului Chișinău.

Citeşte tot articolul

Ultima oră 25 Septembrie 2017, ora: 11:06

CUTREMUR de 4,3 în VRANCEA

CUTREMUR de 4,3 în VRANCEA

Un cutremur de 4,3 pe Richter s-a produs, luni, în zona seismică Vrancea, anunță INFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora: 09:03

CEAȚĂ și maxime de 16 grade. Noaptea, temperatura va coborî sub 5 grade. Cum va evolua vremea în Chișinău în următoarele 10 zile / INFOGRAFIC

CEAȚĂ și maxime de 16 grade. Noaptea, temperatura va coborî sub 5 grade. Cum va evolua vremea în Chișinău în următoarele 10 zile / INFOGRAFIC

Prognoza meteo pentru astăzi ested e cer variabil, noaptea şi dimineaţă izolat va fi ceaţă. Presiunea atmosferică va fi normală. În cursul nopţii, în nord se aşteaptă 8 grade, iar ziua vor fi 22 de grade.

( ) Citeşte tot articolul


Constantin Tănase 25 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

Să i-o spui lui mutu

Eu sincer nu aș vrea ca să mai fim prostiți o dată de cel care acum ni se prezintă drept „al nostru Vlad Filat”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Gândul la moarte – sănătatea sufletului?

Probabil unii dintre voi știți că Sfinții Părinți ne-au îndemnat întotdeauna să fim cu gândul la moarte ca să ne păzim sufletele. 

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Septembrie 2017, de Pavel Păduraru

Mica adunare socialistă din Cahul, Bălți și Anenii Noi

Și atunci când zic că n-am să mai scriu despre Igor Dodon întotdeauna greșesc, pentru că intemperiile politice create de către el nu au sfârșit. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Septembrie 2017, de Ana Gabor

Suntem ca niște nasturi prost încheiați...

Tabloul politic din R. Moldova din ultima vreme îmi amintește de versul „Ce ne unește, ne și desparte". 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Ce înseamnă de fapt toleranța religioasă

Într-un context în care creștinismul tinde să devină marele bau-bau al unei civilizații care nu se mai poate înțelege pe sine și în care musulmanii sunt percepuți victime și călăi în aceeași frază, ajungem să confundăm globalismul cu ideologia (comunistă) a egalizării,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

…Peste patria-nspumată (Eseu post-modernist)

…Peste patria-nspumată Vestitorul de furtună duhul răzvrătirii cântă; satele din R. Moldova fac folclor apocaliptic despre zâne preafrumoase care pleacă-n istanbuluri pe dolari să-și vândă trupul; moși cu albe-dalbe plete exorcism comit în public, invocând lupta de...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2017, de Irina Tabaranu

Ajutați-o pe Moldova 1 să-și îndeplinească obligațiile...

Protestul de duminică a avut un traseu mai neobișnuit. Dacă până acum erau pichetate doar sediile unor partide sau unele instituții de stat, de data aceasta PAS și PPDA au hotărât să meargă și la sediul postului public Moldova1, televiziunea „poporului”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Ethno Jazz festival

Aflat deja la cea de a XVI-a ediție, Ethno Jazz Festival a ajuns să fie unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Moldova. Ediția actuală va aduce pe scenă participanți din Franţa, Germania,

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 19 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

Imposibilul Filat și tejghetarii de opinii

Fenomenul „jurnalismului plătit” există; într-un capitalism sălbatic în care valoarea supremă este banul, unde totul se vinde și se cumpără, nu poate să nu existe și un comerț cu opinii.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Septembrie 2017, de Octavian Țâcu

Reconcilierea unirilor

Duminica trecută am fost invitat la Congresul al II-lea al Partidului Acțiune și Solidaritate.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Septembrie 2017, de Dan Nicu

Dorin Chirtoacă, pe nedrept, la stâlpul infamiei

Primarul Chişinăului este supus de câteva luni unei campanii de denigrare fără precedent în Republica Moldova.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md