Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la 21 Noiembrie 2017
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Externe 17 Iunie 2017, ora 11:04

Diplomații ruși au fost privați de accesul gratuit pe plajele de lângă New York

Marime Font

 Primăria orașului Oyster Bay de pe insula Long Island, din statul New York, a anulat eliberarea a peste 100 de bilete pentru acces gratuit pe plaje pentru diplomați ruși care lucrează la sediul ONU din New York, și familiile lor.

Aceste bilete gratuite pentru acces pe plajă erau acordate diplomaților ruși în mod excepțional încă de pe vremea existenței URSS.
Oyster Bay, la est de New York, are o populație de aproximativ 300.000 de locuitori. În oras se afla una dintre cele două baze de odihna pentru diplomați din Long Island – vila Elmcroft, aflata pe o proprietate de 5,67 hectare, care include 27 de camere, 11 bai, un teren de tenis, grădini și un teren de fotbal.

Anterior, proprietatea a aparținut fostului guvernator al statului New York, Nathan Miller.Guvernul sovietic a cumpărat-o în 1954.

Proprietatea (foto) a fost folosita ca centru de spionaj, la fel ca și cea din statul Maryland, aflata într-o locație pitorească pe malul Golfului Chesapeake, la aproximativ 100 km de Washington. Administratia Obama a emis un decret în decembrie 2016, prin care închide accesul la cele doua proprietati, ca răspuns la atacul hackerilor ruși în timpul alegerilor prezidențiale din SUA.
Când, în această primăvară, Primaria a primit de la Ambasada Rusa o cerere pentru 116 de bilete pentru acces gratuit la plaje, inspectorul-șef al Oyster Bay, republicanul Jozef Saladino a refuzat.

„Decizia noastră nu are nimic de-a face cu cea a guvernului federal“, – a spus Saladino. El a explicat ca la baza deciziei a fost principiul echității: „Dacă locuitorii noștri trebuie să plătească și ei, de asemenea, trebuie să plateasca“.

Locuitorii orasului achită pentru accesul la plaje 20 $ pe zi, sau pot cumpăra un abonament de 60 $ pe lună. Pentru vizitatori, intrarea la plaja costa $ 50-60 pe zi. Unele plaje sunt deschise pentru nerezidenți doar vara, în timpul week-end-urilor.
Reamintim că, în ziua în care administrația Obama a închis accesul la cele două propritetati din New York și Maryland, ea a decis și expulzarea de la Washington și San Francisco a 35 de diplomați ruși.

„Aceste acțiuni au fost luate ca răspuns la campania de hărțuire a diplomaților americani și acțiunile diplomaților ruși, pe care le consideram ca fiind în afara practicilor diplomatice“, – a explicat atunci Casa Albă.
Totodată, președintele de atunci, Barack Obama, a explicat că, în ultimul an, diplomații SUA de la Moscova au fost supuși unor hărțuiri inacceptabile de către serviciile de securitate ruse și poliție.

Sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul