Economie

Directorul general al FMI: Redresarea economiei mondiale este fragilă

‘Dacă analizăm situația economiei mondiale în acest moment, vedem că avansul este destul de moderat. Avem redresare, dar este echilibrată, fragilă, și există unele riscuri globale la orizont’, a afirmat Christine Lagarde.

Totuși, oficialul FMI a explicat că există și unele semne pozitive de creștere în țările în curs de dezvoltare dar se observă o încetinire în anumite state, cum ar fi China. Cea mai mare economie asiatică s-a confruntat cu turbulențe pe piețele sale bursiere dar China suficient de puternică pentru a face față acestor volatilități. Șeful FMI a dat asigurări că aceste evoluții nu vor afecta decizia instituției financiare internaționale privind posibilitatea includerii yuanului în rândul monedelor în coșul de valute SDR (Drepturi Speciale de Tragere) folosite de Fondul Monetar Internațional în tranzacțiile internaționale. Includerea ar reprezenta un sprijin semnificativ pentru poziția Chinei ca putere economică globală. FMI încă se așteaptă la un avans al PIB-ului Chinei de 6,8% în 2015, un ritm mai scăzut decât cel înregistrat în ultimii ani dar aceasta ar fi o încetinire uniformă, a explicat directorul general al FMI.

Potrivit sursei citate, zona euro a depășit perioada dificilă, în pofida îngrijorărilor privind evoluția Greciei. ‘Sunt sigură că vor exista schimbări în zona euro, mai ales în privința coeziunii uniunii monetare’, a afirmat Christine Lagarde.

sursa: cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *