Astăzi 18 Octombrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:05
Abonamente

Actualitate 26 Septembrie 2017, ora 11:03

Directorul unui gimnaziu și un om de afaceri au fost reținuți pentru trafic de copii

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Directorul unui gimnaziu de tip internat din capitală și un om de afaceri au fost reținuți pentru trafic de copii. 

Anunțul a fost făcut astăzi de către adjunctul procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Valeriu Bodean, în cadrul unei conferințe de presă, relatează MOLDPRES.

Potrivit procurorului, directorul gimnaziului ar fi facilitat stabilirea unor relații de prietenie ale unui om de afaceri din capitală cu un minor în vârstă de 14 ani. După câteva luni, băiatul ar fi fost abuzat sexual, în mod repetat, de către bărbat într-un apartament închiriat în municipiul Chișinău.„Începând cu luna mai 2016, un om de afaceri a selectat un copil aflat în custodia statului și anume într-un gimnaziu de tip internat din capitală. Ulterior, directorul instituției a facilitat cunoștința bărbatului cu copilul, după care omul de afaceri îi oferea cadouri băiatului, dar și efectua cu acesta mai multe ieșiri în localurile de agrement din capitală. Mai târziu, în vara anului 2016, suspectul a închiriat un apartament în Chișinău, unde a început să locuiască împreună cu minorul. Totodată, în acea perioadă băiatul era abuzat sexual de către omul de afaceri”, a menționat Bodean.

La fel, procurorul a spus că se investighează toate acțiunile comise de către directorul instituției în perioada 2009-2011, când se presupune că elevii instituției au fost torturați și maltratați atât de către bănuit, cât și la indicația acestuia, pentru rele comportamente sau rezultate proaste la învățătură.

„La 18 septembrie curent, procurorii au efectuat percheziții la domiciliul abuzatorului, la gimnaziu și la domiciliul directorului instituției. Cei doi au fost reținuți, iar ulterior prin decizia instanței pe numele inculpaților au fost aplicate mandate de arestare pentru 30 de zile. Abuzatorul are vârsta de 40 de ani, iar directorul instituției 45 de ani, acesta activând de mai bine de 20 de ani în domeniul învățământului. În prezent minorul se află într-un centru de plasament și beneficiază de consiliere psihologică”, a afirmat Valeriu Bodean.

De asemenea, procurorul a precizat că urmează să fie investigată întreaga activitate a internatului, inclusiv cazurile de adopție.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 25 de ani de închisoare sau detenție pe viață. 

Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md