Economie

Discuţii la Guvern despre reluarea exportului de fructe şi legume în Rusia

Potrivit unui comunicat de presă al executivului, cei doi oficiali au discutat cadrul actual al relaţiilor bilaterale şi evoluţia acestora, şi au remarcat potenţialul cooperării moldo-ruse pe multiple planuri, transmite IPN.

O atenţie aparte a fost acordată tematicii reluării exporturilor. În acest sens a fost menţionată necesitatea unor discuţii directe între instituţiile de profil din cele două ţări pentru lichidarea barierelor tehnice în relaţiile comerciale moldo-ruse. Premierul Pavel Filip a menţionat interesul Moldovei pentru impulsionarea cooperării economice şi creşterea schimburilor comerciale cu Federaţia Rusă.

În cadrul discuţiilor, a fost abordat şi subiectul migraţiei forţei de muncă şi necesităţii asigurării protecţiei sociale a cetăţenilor moldoveni care muncesc în Rusia.

În altă ordine de idei, ambasadorul rus a transmis premierului un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 9 mai din partea omologului său din Federaţia Rusă, Dmitri Medvedev. În acest context, cei doi oficiali au vorbit despre acţiunile întreprinse de Guvern pentru marcarea Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei, menţionând importanţa promovării memoriei şi a faptelor veteranilor de război, precum şi a consolidării societăţii în jurul valorilor general umane.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *