Astăzi 20 Octombrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 07:00
Abonamente

Actualitate 15 Septembrie 2017, ora 13:42

Dodon atacă din nou UNIONIȘTII: Transnistrenii vor reintegrarea ţării, dar pentru asta e nevoie ca la Chişinău să nu fie oameni care vor Unirea cu România

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Igor Dodon se arată ferm convins că majoritatea cetăţenilor din regiunea transnistreană îşi doresc reintegrarea ţării, iar pentru a realiza acest obiect „este necesar ca la Chişinău să fie oameni statalişti, nu cei care vor Unirea cu România şi în NATO”.

În cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV Chişinău de joi, 14 octombrie, preşedintele ţării a mai fost întrebat dacă nu cumva încalcă Constituţia şi cei din Transnistria care pledează pentru unirea cu Rusia, nu doar unioniştii de la Chişinău care pledează, potrivit lui Dodon, pentru lichidarea statalităţii moldoveneşti.

„Eu consider că în afara legii trebuie declarată orice mişcare care duce la lichidarea Republicii Moldova. Vor ei unirea cu România, vor unirea cu Ucraina sau cu Rusia astfel de mişcări şi astfel de oameni, în opinia mea, încalcă Constituţia”, a declarat Igor Dodon. Şeful statului susţine că populaţia din Transnistria îşi doreşte ca ţara să fie reintregită, sugerând că anume unioniştii îşi doresc lichidarea Moldovei: „ei vor să dispară această ţară”.„Eu nu am văzut din Transnistria, în ultimul timp, că vor să lichideze Moldova. Ei încearcă să se poziţioneze că au ţara lor, politic, dar la nivel jos oamenii vor să unim ţara înapoi. De aceea, sunt lucruri diferite”, a menţionat preşedintele.

Dodon în continuare afirmă că Unirea Republicii Moldova cu România înseamnă lichidarea statului: „Noi avem ţara noastră Republica Moldova. Pentru ce noi acum să pledăm pentru lichidarea acestei ţări şi să ne unim cu alţii”.

Sursa: adevărul.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Octombrie 2017, ora: 17:37

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu Din editia print

Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe în dosarul primarului suspendat Dorin Chirtoacă, astfel acesta rămâne în continuare în arest la domiciliu, scrie deschide.md

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md