Actualitate

Dodon, cea mai periculoasă sculă politică rusească din RM

Nu-mi face deloc plăcere să scriu despre acest om. Dar nu pot să nu scriu. Pentru că pe acesta, dacă-l scapi mâine la putere, ne va întoarce în anul 1937… Astăzi, niciun politician din RM nu e atât de periculos ca Dodon, şi asta nu din cauză că Dodon ar fi o mare valoare şi o mare personalitate, ci dimpotrivă, el e periculos prin faptul că, fiind o nulitate politică, a devenit o sculă docilă în mâinile păpuşarilor de la Moscova şi promovează interesele Rusiei în RM. Acest dodonel rusesc, cu cămaşa-n floricele şi cu buze subţirele, pe care nu-l iau în serios nici comuniştii, nici democraţii, poate deveni la un moment dat un pericol real pentru independenţa RM ca stat. Citiţi acest fragment din reacţia sa la congresul PD… Observaţi cât de armonios se sincronizează mesajul lui Dodon cu cel al lui Voronin, Mişin, Şelin ş.a., privind înlăturarea de la guvernare a PL-ului lui M. Ghimpu, „predilecţia pentru parteneriatul strategic cu CSI”, „pericolul unionismului”, „scoaterea din învăţământ a Istoriei Românilor” ş.a.m.d.?

„În RM a fi de stînga înseamnă, în mod specific, să-ţi asumi câteva valori foarte clare, printre care identitatea moldovenească a ţării, predilecţia pentru parteneriatul strategic cu CSI, protejarea religiei şi tradiţiilor autohtone şi protecţia socială a oamenilor muncii sunt de căpătâi. Şi aici am câteva întrebări de principiu către liderii PD.

Cum se împacă valorile de stînga cu unionismul lui Mihai Ghimpu? Cum se împacă valorile de stînga cu acceptarea reintroducerii în şcoli a „istoriei românilor”? Cum se împacă valorile de stînga cu lipsa de menţionare a priorităţii relaţiilor strategice cu Rusia şi ţările CSI? Cum se împacă valorile de stînga cu votarea legii care liberalizează homosexualitatea? Cum se împacă valorile de stînga cu criminalizarea şi sărăcirea ţării? Cum se împacă valorile de stînga cu mecanismele capitaliste de guvernare?

Adevărul e că, la moment, PD-ul afişează valori de stînga, dar acţionează după principii de dreapta. Abia atunci cînd principiile acestui partid vor fi coerente cu valorile lui, abia atunci vom putea considera că PD a devenit într-adevăr un partid de stînga, nu doar declarativ, ci şi funcţional. Deocamdată însă, în alianţă cu Ghimpu, PD este nu de stînga, ci stîngaci şi neconvingător. Şi îi amintim că uneori calea spre adevărata reformare se face prin reformatare”.

Citiţi şi luaţi aminte. Ceea ce azi vi se pare o glumă a unui prostovan politic, mâine poate deveni doctrină şi ideologie de stat. Istoria cunoaşte şi asemenea anomalii.

(Cronicar)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *