Astăzi 20 Ianuarie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 13:57
Abonamente

Ultima oră 11 Septembrie 2017, ora 18:45

divizareDodon, gata de REVOLUȚIE. „Organele de drept vor fi DE PARTEA președintelui şi nu de partea puterii în cazul destabilizării situației”

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Într-un interviu oferit presei ruse, Igor Dodon a enumerat câteva motive de ce nu-şi doreşte o revoluţie la Chişinău, chiar dacă, după cum susţine preşedintele, alegătorii săi îl îndeamnă să răstoarne puterea prin forţă. Totuşi, Dodon admite că în anumite circumstanţe ar putea chema lumea la o revoluţie, scrie adevarul.ro.

„Foarte des în ultima vreme sunt chemări din partea alegătorilor mei că noi trebuie să luăm situaţia în mâinele noastre şi prin violenţă să răsturnăm puterea. Emoţiile predomină. Am vorbit despre aceea că în cel mai rău caz noi vom fi nevoiţi să facem asta, însă trebuie să fim foarte atenţi, nu vreau să repetăm situaţia din Ucraina. Demult aş fi adunat oamenii şi am fi pus punct, însă în calitatea mea de preşedinte şi de politician experimentat ştiu că după primul pas trebuie să urmeze al doilea, al treilea şi al patrulea”, a menţionat Igor Dodon pentru Ria Novosti.

Dodon admite că ar putea scoate lumea în stradă, dar se întreabă: „ce facem mai departe? Conflict? Război civil? Iar pe urmă cum să oprim asta? De asta vor profita românii, care numai aşteaptă, va profita şi NATO”.Potrivit preşedintelui, el are pregătite deja mai multe acţiuni pentru eventualele proteste stradale decisive, precum semnarea de decrete şi constatarea uzurpării puterii în stat de către actuala guvernare, însă rămâne îngrijorat că de destabilizarea situaţiei ar profita inclusiv şi americanii, care ar dori să implice Rusia într-un nou conflict, înainte de alegerile prezidenţiale de la Kremlin.

De asemenea, Dodon a precizat că are tot mai multe semnale de la colaboratorii organelor de drept precum că aceştia vor fi de partea lui, şi nu de partea puterii în cazul destabilizării situaţiei.

adevarul.ro

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Ianuarie 2018, ora: 14:56

Zeci de elevi şi profesori au fost premiaţi la Gala tinerelor talente, ediţia 2017

Circa 50 de elevi şi peste 40 de profesori de la şcoli de arte, licee şi colegii cu profil artistic din ţară au fost premiaţi astăzi de către Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei tinerelor talente, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la Muzeul...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md